EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » August » 16 » CE-A FOST, CE ESTE, CE VA FI PE EUROPA LIBERĂ DE SNAGOV ŞI CELELALTE SITE-URI
9:36 AM
CE-A FOST, CE ESTE, CE VA FI PE EUROPA LIBERĂ DE SNAGOV ŞI CELELALTE SITE-URI

Am şters până prin mai 2017 de pe Europa Liberă de Snagov şi nu mă voi opri aici. Vreau să vă spun câteva lucruri:


1. PENTRU ACELE MOMENTE NU AM SCRIS NIMIC NEPOTRIVIT - NU AM MINŢIT ŞI NU AM MANIPULAT PE NIMENI - Dar le şterg pentru că nici nu mai sunt de actualitate şi pentru că nici nu cred că mai are vreun sens să scriu istorie. Istoria e un lucru prea complicat şi nu cred că am timp de istorie.


2. SUNT TREI ANI ŞI JUMĂTATE - Sunt trei ani şi jumătate de când port acest conflict. Am demonstrat că sunt o forţă de una singură şi că nu am nevoie de nimeni şi de nimic pentru a fi o forţă. Sunt trei ani şi jumătate în care chiar m-am plictisit.


3. RĂZBOIUL NU L-AM DORIT EU - Deşi am rugat cu cerul şi pământul să se înceteze atacurile nejustificate la adresa mea, acest lucru nu s-a întâmplat, considerându-se că sunt o stupidă uşor de decimat şi lipsită de importanţă, care putea lipsi din peisaj. Ei, bine, dacă a trebuit să-mi apăr drepturile mele fundamentale, le-am apărat şi anume: CĂ SUNT JURNALISTĂ, NU BOLNAVĂ DE SCHIZOFRENIE, CĂ SUNT LIBERĂ, CĂ NU-MI IMPUNE NIMENI NIMIC.


4. NU MAI E DE ACTUALITATE - Acest război nu mai e de actualitate. În contextul în care aceste atacuri la adresa mea au încetat, le încetez şi eu. Nu cred că va mai repeta cineva prostia, nici măcar pe cea din aprilie-mai anul trecut în care să-mi ceară pacea şi, de fapt să mă lucreze pe la spate cu plângeri penale nefondate la adresa mea. De plângeri penale îndreptate împotriva mea NU mă sperii, ba dimpotrivă, mă intrigă şi dacă vrea cineva război cu mine, numai să debiteze minciuni şi elucubraţii despre persoana mea. Numai să se mai întâmple asta vreodată. Nu de alta, dar ştiu să fiu o combatantă foarte bună, aşa cum am demonstrat şi ştiu să am ac de cojoc imediat. NU există pe lumea asta nimic care să mă sperie decât dracu şi percepţia despre suferinţa veşnică în iad. Mă mai sperie şi judecata de apoi să n-am păcate ca să merg în Împărăţia veşnică a lui Dumnezeu, iar nu în iad. În rest, pe lumea asta NU mă sperie absolut nimic şi cred că am demonstrat cu prisosinţă asta.


DE CE AM DECIS SĂ PUN CAPĂT ACESTUI RĂZBOI


În contextul în care atacurile nefondate la adresa mea nu s-au mai produs, am simţit că sunt angrenată exact ca o cerşetoare jegoasă şi fără niciun cuvânt de spus, în jocurile altora. Oscilante, cu pierderi, nu cu câştiguri pentru mine, inconstante, doar atunci când este nevoie, deşi eu susţin acest război tot timpul şi aşa mai departe. OR, EU NU SUNT O PIESĂ PE TABLA DE ŞAH. Influenţe de la Marian Oancea? Se poate, dar câtă vreme nu discut cu copii de grădiniţă, care să nu înţeleagă ce vor, am şi eu pretenţia unei responsabilităţi şi a unei asumări, fără suişuri şi coborâşuri şi fără bătaie de joc la adresa mea. Când simt că sunt inutilă sau stingheră undeva, bunul simţ îmi spune să mă retrag. Este exact ceea ce am făcut şi acum. Iar acest război, dat fiind faptul că deja nu mai este al meu, n-avea sens să-l mai port.


NU mă aştept la o recrudescenţă a conflictului - Voi sta departe de Marian Oancea, de metodele sale folosite în trecut, ca atare nu are ce să-mi facă. Tot ceea ce doresc este respectarea legii, iar în ceea ce mă priveşte, revin EXACT LA ACORDUL DE PACE DIN 6 MAI 2015: să nu implicăm viaţa privată, să respectăm Constituţia şi legile ţării, să-mi fie puse la dispoziţie informaţii de interes public în timp util atunci când le solicit, să-mi pot desfăşura în bune condiţii activitatea de jurnalistă, să nu mai existe implicare în relaţiile mele din afara Primăriei, pe care, evident că, fiind majoră, mi le pot gestiona singură. Este un acord de referinţă. Dacă au trecut mai bine de trei ani de atunci şi dacă acel acord a fost refuzat şi a început războiul, eu revin exact la prevederile din acel acord.


DA, RENUNŢ LA PROCESE


Deşi am câştigat aproape pe bandă rulantă toate procesele legate de informaţii de interes public, eu aş vrea să renunţ la ele, cu condiţia firească a punerii la dispoziţie de informaţii de interes public în timp util. În ceea ce priveşte procesul cu taxele şi impozitele, dacă ne înţelegem să fie scoase amenzile prescrise, amenzile cu erori materiale de 800 de lei, în contextul în care maximul, potrivit legii, la vremea respectivă era de 150 de lei, amenda anulată de instanţa de judecată şi aşa mai departe, bine, dacă nu, mergem mai departe, dacă ne înţelegem să scoatem şi amenda din 6 mai 2015, bine, dacă nu, merg la CEDO, încă mai sunt în termen şi am încheiat discuţia. În ceea ce priveşte procesele de calomnie, renunţ şi eu la ele, cu condiţia ca şi dl. primar să renunţe la ele. Bun, eu şterg tot, oricum nu mai au obiect. Nu din cauza proceselor m-am hotărât să şterg tot, din alte motive, dar oricum nu mai au obiect. Aştept o discuţie juridică în acest sens cu dl. Zamfirescu, ÎNSĂ ATENŢIE, REZULTATELE LE VREAU ÎN SCRIS pentru că fără supărare, eu nu am garanţia cuvântului că nu ştiu cum se suceşte şi nu dl. Zamfirescu, ci dl. Marian Oancea. O discuţie, care să se consemneze, eventual, într-un proces-verbal şi ce se stabileşte, aşa să rămână bătut în cuie. Pe latură penală, plângerile n-o să mi le mai susţin şi cu asta basta.


Sigur că era mai simplu să procedăm aşa încă de acum trei ani şi jumătate, NU eu am fost cea care nu am vrut. S-a crezut prost că eu pot fi învinsă altfel, în mod umilitor pentru mine şi nu s-a cedat niciun milimetru, ba dimpotrivă, s-a considerat că pot fi manipulată şi prostită în faţă. EI, BINE, ACUM PROBABIL, DUPĂ EXPERIENŢA CARE A URMAT, S-A CONSTATAT SIMPLU, CĂ EU NU POT FI PROSTITĂ ÎN FAŢĂ ŞI MANIPULATĂ.


POZIŢIONAREA MEA FAŢĂ DE CELELALTE PERSONALITĂŢI DIN SNAGOV


Am tot respectul în continuare şi aşa va rămâne, fără nicio scriere negativă la adresa dlui Mihai Anghel, Gheorghe Grigore, Vasile Dumitru şi Apostol Muşat. Sau/şi alte persoane. NU PORNESC ÎNTR-UN CONFLICT CU NIMENI, DACĂ S-A DORIT ANGRENAREA MEA ÎN VREUN CONFLICT CU VREUNA DIN ACESTE PERSOANE, A FOST ŞI MOTIVUL PENTRU CARE AM RENUNŢAT LA ACEST RĂZBOI DE FAPT, MAI MULT DECÂT MARIAN OANCEA, CARE MĂ INTERESA MAI PUŢIN DECÂT ACESTE PERSOANE. Nu mă interesează relaţiile dintre ei, eu, una rămân neutră în eventualele conflicte dintre aceste persoane cum tot neutră rămân şi în situaţia conflictului dintre oricine şi Marian Oancea. Eu NU mai vin cu rafale de tun în apărarea altuia. Aşa cum şi eu m-am apărat singură, fiecare să se apere cum ştie, cum poate, cum crede de cuviinţă.


POZIŢIONAREA MEA FAŢĂ DE VIITOAREA CAMPANIE ELECTORALĂ


NU mă implic. E tot ceea ce pot să spun încă de pe acum. Apropo de asta, oricum NU aveam de gând să candidez nici măcar pentru Consiliul Local. Şi atunci pentru ce îmi era necesară mie propaganda politică? Pe asta s-o facă cei care vor candida, nu eu. Şi cred că am rezolvat situaţia.


EU VREAU RESPECT


NU în ultimul rând, eu vreau respect. Indiferent de la cine şi în care anume situaţie. Ceea ce nu s-a reuşit fiind dată în judecată, prin plângeri la Poliţie, la Parchet şi la DNA, adică determinarea mea să nu mai scriu şi să şterg, au reuşit două cuvinte ieri spuse de cineva drept "cadou" poate de ziua mea, nu-i dau numele, dar care m-au făcut să înţeleg clar: EU NU CONTEZ. NICI MĂCAR CA O CÂRPĂ DE ŞTERS BOCANCII. Nu, nu aveam nevoie să vin la petrecerile altora, puteam să stau şi cinci minute şi să plec, însă aveam nevoie să susţin o luptă constantă şi apreciată şi răspălătită măcar cu respect. NU mai sunt dispusă să plătesc din banii mei nici taxe de timbru, nici drumuri la Buftea, normal că am renunţat şi la procese, nici hârtie, nici imprimantă, nici să stau să fotografiez (ce anume?) cu un telefon prost şi de pe vremea lui bunicu şi aşa mai departe. Eu NU creşesc, eu muncesc, dar din munca mea cinstită am şi eu alte necesităţi decât astea. Şi sper că fiecare chiar mă înţelege ce spun, ca să nu mai vorbesc despre timpul pierdut degeaba, angrenată în războiul altora.


Mirela Predan

Vizualizări: 50 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  August 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri