EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Aprilie » 18 » Ce am expus eu în şedinţa de consiliu din 21 martie - FRAGMENT AUDIO
0:56 AM
Ce am expus eu în şedinţa de consiliu din 21 martie - FRAGMENT AUDIO


Ultima vorbitoare a şedinţei de consiliu, din data de 21 martie, aşa cum am mai explicat, am fost eu. O să trebuiască să mă citez singură, pentru că aş vrea să analizez puţin şi răspunsurile primite în legătură cu chestiunile expuse.


https://vocaroo.com/i/s0uh9RgcsbSN


Aşa cum am arătat încă de la acel moment, faţă de problematica de a nu fi ascultată în şedinţă de consiliu, dl. Stelian Puzderică a spus că ar fi discutat această chestiune cu dl... primar, care i-ar fi răspuns că ar trebui să mă înscriu în audienţă. Am mai discutat, nu cred că este cazul să mai reiau CĂ NU AM CE SĂ CAUT ÎN AUDIENŢĂ LA DL. PRIMAR, IAR CU ÎNSCENAREA DIN DATA DE 6 MAI 2015, ÎL ASIGUR EU PE DL. PRIMAR CĂ VOI AJUNGE LA CEDO. Deci NU am ce căuta în audienţă, cu atât mai mult cu cât, problematicile expuse de mine sunt de interes public, NU văd care este ideea pentru care s-ar dori să discutăm în particular despre... finanţarea Asociaţiei Sportive, de exemplu sau despre achiziţiile nenecesare din buget. Hai să fim serioşi. Nu cred să fi expus altceva, nici întrebat altceva în şedinţele de consiliu decât chestiuni de maxim interes public. NU am nimic de ascuns, NU mă interesează niciun plic cu bani care să-mi închidă gura, ca să ne înţelegem cum nu se poate mai clar de ce nu avem ce anume discuta în particular.


Am spus şi am cerut să se menţioneze în Procesul-Verbal al şedinţei de consiliu că am avut un număr de nu mai puţin de 30 de amendamente, înregistrate la Registratura Generală cu numărul 3547 din data de 12.03.2018. Dl. secretar Cătălin Marin spune că o parte din aceste amendamente ar fi fost luate în considerare. Unde anume, nu cunosc, pentru că eu nu am regăsit nimic din aceste amendamente, de fapt în varianta finală a bugetului local, cu lista de investiţii aferentă, ca parte integrantă, deşi să ştiţi că am verificat. Răspunsurile care mi se dau sunt tot evazive. Şi chiar aş vrea să fac o precizare cum nu se poate mai clară: DOMNULE, EU ÎNŢELEG, POATE CEL CE NU EXISTĂ N-A FURAT, A FOST DOAR INCOMPETENT SAU A FOST PĂCĂLIT DE ALŢII SAU NU SE PRICEPE LA ADMINISTRAREA BANULUI PUBLIC SAU E NECESARĂ O ANUME INVESTIŢIE. PERFECT. DE CE FUGE ATUNCI DE EXPLICAŢII? NU DOAR MIE, PENTRU CĂ DE ACEEAŞI PROBLEMĂ S-AU LOVIT TOŢI, ABSOLUT TOŢI CARE L-AU ÎNTREBAT. EL N-A ŞTIUT CUM SĂ ÎNLĂTURE SAU SĂ DENIGREZE PERSOANELE INCOMODE CARE PUNEAU ÎNTREBĂRI, NICIDECUM SĂ RĂSPUNDĂ LA ELE ÎN MOD CINSTIT ŞI LEGAL. DE UNDE REZULTĂ CLAR CĂ DISCUTĂM DESPRE JAF CU BANII PUBLICI, NICIDECUM DESPRE ALTCEVA.


Întreb de ce ne trebuie autoutilitară în leasing. Dl.Stelian Puzderică răspunde că şi el a avut o discuţie legată de aceeaşi chestiune şi mi-a explicat că... autoutiliara ar fi trebuit achiziţionată pentru a se strânge gunoiul din... coşurile de gunoi stradale. Domnule, dar remorcile Gospodăriei Comunale pentru ce sunt? Nu să meargă cu Loganul să strângă mizeria, dar nici cu autoutilitara nou achiziţionată, hai să fim realişti puţin, aşadar! Mai ales în contextul în care mai era prevăzută şi achiziţionarea unei maşini de gunoi în mod separat. Ideea de a merge cu autoutilitara nou achiziţionată, la un preţ de lux să... aduni gunoiul stradal e lipsită de minima plauzibilitate. Voi credeţi că aşa se va întâmpla? Plus remorcă tractor. Bun, reţinem şi explicaţia dlui Stelian Puzderică: să nu se consume motorină pentru ridicarea gunoiului cu tractorul. Perfect. Păi, şi atunci să strici o autoutilitară nouă pentru ridicarea de gunoi, la un preţ piperat, în opinia mea, nu e cost mai mare? Nu, pe bune, deci cu tractorul se consumă motorină. Dar pentru achiziţionarea unei autoutilitare în leasing nu se consumă nimic. Care este logica, aşadar? Deci eu acuma un apartament racordat la reţeaua de întreţinere. Şi pentru că întreţinerea la bloc la Bucureşti e mare..., îl păstrez şi pe ăla, dar... mai dau banii şi mai cumpăr şi altul, debranşat de la căldură, cu centrală termică, pentru a plăti mai puţin la... întreţinere. Care e logica, aşadar?


Nu ştiu ce mi-a explicat în continuare dl. Cătălin Marin, mi-a explicat ceva, dar nu se auzea din cauză de gălăgie ca la grădiniţă printre ceilalţi consilieri locali, plictisiţi şi deloc interesaţi de modalitatea de cheltuire a banilor publici. Fac apeluri de vreo trei, patru ori la linişte. Degeaba. Aceeaşi situaţie cu gălăgia din Consiliul Local. Lipsa de educaţie îşi spune cuvântul. Degeaba, n-ai ce să faci. Aceştia sunt aleşii noştri, culmea e că nici având pe cine alege alţii. Cam asta este trista realitate cu propunerile de pe liste, cu tot. Aşa au fost învăţaţi de părinţii lor: să nu respecte când vorbeşte celălalt, să îşi bată joc de fapt. Şapte ani de acasă. Îi ai sau nu-i ai...


Mai întreb şi de ce se doreşte achiziţionarea unui nou autoturism, în contextul în care a fost achiziţionat deja un autoturism anul trecut. Mi se răspunde că... există un autoturism căzut, vechi de 10 ani din partea dlui Nelu Andrei. Poate că a fost prea des "reparat" şi de aia. Tot din bani publici, bineînţeles. Intervine dl. Mihai Anghel care nu înţelege cum se vor desfăşura lucrurile, adică va fi achiziţionat un autoturism care va fi cedat spre folosinţa Gospodăriei? Nici eu nu înţeleg cum stă treaba, bineînţeles.


O altă chestiune a fost cea a banilor alocaţi pentru Ziua Naţională. Am dovada răspunsului la o solicitare de informaţii de interes public că nu ar fi fost cheltuţi bani pentru Ziua Naţională. De alocat ştiam şi eu că s-au alocat prin buget, iar răspunsul m-a uimit. Ca atare, am pus problema, aşa cum mi s-a şi răspuns. "Pentru anul acesta s-a alocat suma de 50.000 de lei. Pentru anul trecut, am constatat, dintr-un alt răspuns la o altă solicitare de informaţii de interes public adresată de data aceasta Gospodăriei Comunale că s-a cheltuit suma de 10.000 de lei pentru montat/demontat de steaguri. Cum adică să coste 10.000 de lei montat/demontat de steaguri, adică iau un steag îl pun aici, îl scot de aici. 10.000 de lei, 100 de milioane de lei vechi?", am arătat în şedinţa de consiliu. Mi se răspunde că ar fi fost vorba despre... 500 de steaguri. Unde au fost 500 de steaguri în comună, eu nu le-am văzut. Dumneavoastră le-aţi văzut pe undeva? Şi să fi fost, suma alocată era tot imensă doar pentru... montat şi demontat. Haideţi să fim serioşi! Dar NU au fost, asta este clar. În Snagov trăiesc şi eu doar. Dl. Cătălin Marin încearcă să salveze aparenţele spunând că anul acesta vorbim despre un an centenar, vorbim despre 500 de ani de la Marea Unire etc. Eu nu am spus să nu se aloce pentru Ziua Naţională niciun ban. Sunt coroanele de flori, sunt... în fine. Problema este că an de an, Ziua Naţională a îmbrăcat mai mult un caracter privat, de gaşcă, iertaţi-mă, în care domnul primar, cu câţiva consilieri apropiaţi merg şi depun coroane de flori (fotografiile probează ceea ce spun) sau... se dau "fraierilor" fasole şi cârnaţi. Gata 50.000 de lei. E O BĂTAIE DE JOC INCLUSIV FAŢĂ DE IDEEA DE ZIUA NAŢIONALĂ. Sunteţi de acord cu mine că-i aşa? 10 inşi depun coroane de flori, dar se dau bani nu se ştie pe ce anume. De la bugetul local. Sigur, la Bucureşti are loc paradă militară, vine o groază de lume, nu se dau fasole şi cârnaţi, nici ţuică, nici alte drăcii. Nu stă la taclale primarul cu Doru Matei, la o ţuică, aşa cum am văzut cu ochii mei în alţi ani, am şi surprins în fotografii chestiunea. Sigur, sunt perfect de acord să se facă o cheltuială de Ziua Naţională şi la Snagov, dar am spus că vreau să văd şi eu cum se face această cheltuire a banului public, nu în condiţiile mai sus amintite, adică 10.000 de lei pentru... montat şi demontat de steaguri, care n-au fost 500 cum nu sunt eu popa prostu, ca să ne înţelegem clar, dacă au fost 50 în toată comuna, chiar e enorm de mult, eu n-am văzut aşa ceva sau cu vin şi ţuică, fasole şi cârnaţi şi veselie, în care câteva persoane, în speţă primarul cu familia sa au transformat sărbătoarea naţională într-o sărbătoare de familie, cu soţia şi prietenii. În spaţiul public, evident că da şi din bani publici, aşadar. Păcat. Mi se pare o blasfemie efectiv faţă de această ţară.


O altă chestiune expusă de mine a fost aceea a banilor pentru... cadourile de Moş Crăciun. "Eu vreau să se dea şcolilor banii, nu să-mi dea mie 50.000 de lei pentru... cadouri de Moş Crăciun. Le dă copiilor, îi abureşte cu o ciocolată, hai, facem cântece, la, la, la, la, vine domn primar, se laudă, vai ce primar grozav avem, vine Moş Crăciun pe post de primar şi aşa mai departe, în contextul în care se refuză cu obstinaţie acordarea burselor pentru aceşti elevi, în batjocura tuturor pentru cei merituoşi, hai să le dăm ciocolată şi să ne cânte, da? şi să se laude domnul primar că a făcut ca pe vremea lui Ceauşescu, iertaţi-mă, cum era odată cu pionierii şi cu şoimii patriei. Ne batem joc de copiii acestei comune, nu le dăm burse, în schimb le dăm bomboane de Moş Crăciun din bani publici, aşa cum le dăm şi de 1 Iunie. Practic, ne batem joc de ei, îi tratăm ca pe cerşetori, iar pe părinţii lor ca pe nişte fraieri care acceptă orice pentru un vot. Iertaţi-mă, nu sunt de acord cu astfel de metode de a se da", am spus în şedinţa de consiliu din data de 21 martie. Dl. Puzderică îmi reproşează că aş jigni părinţii copiilor. NU, DOMNULE PUZDERICĂ, NICI PE DEPARTE, AŞA ÎI JIGNEŞTE DL. PRIMAR, DESCONSIDERÂNDU-I ÎN CONTEXTUL DAT ÎN CARE EL CREDE CĂ DACĂ LE DĂ COPIILOR BOMOBOANE DIN BANI PUBLICI DE MOŞ CRĂCIUN, PĂRINŢII IMEDIAT SE VOR ÎNGHESUI SĂ-L VOTEZE. DESPRE ASTA DISCUTĂM DE FAPT. "Domnule Puzderică, sunt jigniţi de dl. primar, nu de mine, pentru că dânsul aşa consideră că câştigă voturile părinţilor, nu dându-le burse elevilor merituoşi, ci dându-le ciocolată de Moş Crăciun şi McDonald's de 1 Iunie. Eu consider că sunt jigniţi şi dacă am susţinut să se dea burse", am mai subliniat. Cred că a fost perfect corectă expunerea mea.


Intervine şi dl. Bogdan Ghinea cu nişte glume, evident că mai puţin sărate, dar nu contează. Problema e groasă, se vede clar, cu cheltuirea banilor publici, nu e de glumit deloc, din păcate, cu ea.


O altă chestiune expusă a fost aceea a multifuncţionalei în valoare de 28.000 de lei. Poftim? Atât dl. Cătălin Marin, cât şi dl. Stelian Puzderică îmi explică faptul că ar fi vorba despre o multifuncţională specială, care... probabil că... sare în sus. Scanează şi printează planuri A0 pentru compartimentul de cadastru, aşa cum dl. Cătălin Marin mi-a explicat.


Este adevărat că e puţin mai scumpă decât o multifuncţională obişnuită. Am căutat pe Internet câteva oferte de pe piaţă, pe care vi le voi prezenta:

https://www.dpap.ro/multifunctional-36-a0-hp-designjet-t2500.html


https://www.price.ro/preturi_plottere-1322.htm

 

Aşa cum se poate observa, preţurile variază între 6.000 şi 7.000 de lei. Bun, punem 10.000 de lei. Până la 28.000 de lei e mult aşadar. Şi vreau să văd şi eu achiziţia şi faptul că chiar discutăm despre un plotter A0. Nu de alta, dar am mai avut o experienţă similară nefericită, cu nişte multifuncţionale normale achiziţionate la preţuri uriaşe, a câte 10.000 de lei bucata, care... nu funcţionau cum trebuie. Deci... e clar.


O altă chestiune expusă de mine a fost şi cea legată de mobilier. Mobilier în valoare de 476.000 de lei. Iar asta în condiţiile în care mai exista şi o altă rubrică tot inclusă în buget referitoare tot la mobilier în sumă de 35.135 de lei - achiziţie de mobilier. "De ce mobilier avem nevoie? S-a tot schimbat mobilierul din Primărie, s-a tot schimbat de foarte multe ori, mobilierul acesta existent mi se pare în regulă, nu cred că este nevoie să achiziţionăm şi cu sume de genul acesta din nou mobilier. Alt mobilier. Nu ne place, nu ne ajunge?", am spus în şedinţa de consiliu din data de 21 martie. De ce este suma aceasta pentru achiziţia de mobilier, nu am primit absolut niciun răspuns relevant. Dl. Mihai Anghel încerca să explice că ar fi vorba despre mobilierul achiziţionat pentru internat anul trecut. Cu toată stima pentru dl. Mihai Anghel, atunci ce caută în bugetul de anul acesta? Nu ştiu ce firmă de mobilier acceptă plata în rate pentru o instituţie publică pe parcursul a doi ani. Deci e clar. STIMAŢI CETĂŢENI, CU REGRET, DAR NU M-AM LĂMURIT DELOC DESPRE CE MOBILIER E VORBA, CA ATARE, NU AM CUM SĂ VĂ LĂMURESC NICI PE DVS. Dl. Cătălin Marin încearcă să îmi explice că ar fi vorba despre... active fixe. N-are nicio relevanţă aspectul. Orice activ achiziţionat devine activ fix în momentul achiziţionării sale, asta nu exclude suma uriaşă de bani cu această destinaţie pentru aceste active fixe, ca să ne înţelegem în concret, aşadar. Aici nu discutăm neapărat despre chestiuni pur contabile, discutăm despre oportunitatea achiziţiei şi despre achiziţie în sine, în concret: ce mobilier a fost achiziţionat. Habar n-am.


În speranţa că altă dată poate mă voi lămuri mai bine şi voi fi aptă astfel să vă lămuresc şi pe dvs., pe data viitoare, aşadar...


Mirela Predan


Sfârşit

Vizualizări: 29 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Aprilie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri