EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Mai » 24 » Ce-ar trebui să facă de acum încolo cel ce nu există...
11:31 AM
Ce-ar trebui să facă de acum încolo cel ce nu există...

Am cunoscut un bolnav de schizofrenie. Cu numeroase internări la Obregia, avea nişte drepturi juridice pe care normal că trebuia să şi le revendice, n-avea bani, n-avea de niciunele, l-am reprezentat în procese eu, pentru că de unde bani de avocat fir-ar să fie? VREAU SĂ VĂ SPUN UN LUCRU: DECÂT CEL CE NU EXISTĂ ERA MULT MAI CULT. AŞA NEBUN, DAR ERA MULT MAI CULT. Nu se exprima cu dezacord între subiect şi predicat, chiar dacă uneori mai vorbea şi aiurea şi nu scria cu atâtea greşeli de gramatică şi de ortografie! Deci concluzia care se poate desprinde este una extrem, extrem de tristă: DECÂT CEL CE NU EXISTĂ, NEBUNII CU CERTIFICATE ÎN REGULĂ CA ATARE SUNT MULT MAI CULŢI.


Ce-ar fi de făcut? Păi, în primul rând, cel ce nu există ar trebui să renunţe la aroganţă, să se simtă complexat şi să PUNĂ MÂNA PE CARTE. Nu, nu să citească Kant şi Hegel, în niciun caz, pentru că nu înţelege nimic din ce scriu eu aici, darămite... Să nu-şi mai piardă timpul cu obsesii sexuale şi să cumpere abecedarul. Abecedarul de clasa I. Cam pe acolo, pe la acel nivel este. Şi să plătească un învăţător să ţină nişte cursuri cu el de scriere şi de citire, că până la vorbirea liberă cultă, prin care să nu se facă de râs mai e oricum cale lungă şi nu e deloc de el. În cei 6 ani de când e primar se vede că nu s-a prins de el deloc cultura, s-a înconjurat de oameni e drept că mai puţin agramaţi decât el, pentru că el e maximul, dar tot agramaţi şi normal că n-a învăţat foarte mult. M-a mai citit pe ici, pe colo şi pe mine, doar ca să... interprezeze la propriu literatura, la viaţa lui n-a fost în stare să se uite nici măcar la... un televizor ca să se mai cultive puţin. Nu, nu la jurnale ca să vadă ce-i aceea presă, ci măcar la filmele de desene animate subtitrate, că tot ar fi înţeles din limba română puţin. De unde rezultă cu claritate că e greu de cap, pricepe greu şi uită extrem de repede, de aceea şi recomandarea mea este să înceapă cu abecedarul şi cu un învăţător extrem de bun didact şi de răbdător. Eventual cu experienţă pe la şcolile ajutătoare, ca să înţeleagă ce înseamnă nevoi speciale şi să ştie ce-are de făcut cu cazurile speciale de retard, pentru că este cum nu se poate mai clar că la acest nivel la care este acum cel ce nu există, orice învăţător şi-ar pierde răbdarea şi ar concluziona că îl lasă doar repetent, fără să mai stea să-şi bată capul cu el să-l înveţe... că se plictiseşte bietul om să-i tot explice, iar cel ce nu există să nu priceapă nimic.


Deci abecedarul de clasa I cred că este cea mai bună carte, carte de căpătâi pentru cel ce nu există în momentul de faţă, nici matematica de clasa I nefiind chiar de prisos pentru el. Am găsit aici ceva deosebit de interesat, să-i printeze cineva treaba asta, pentru că el nici pe Internet să umble nu ştie, nu se descurcă decât cu print-urile. Iată:


http://manualul.info/Abecedar_82/Abecedar_82.pdf


Ei, şi după ce învaţă bine treaba asta, se poate trece la nivelul doi, de clasa a II-a. Acesta, de exemplu, este manualul după care am învăţat când eram în clasa a II-a eu. I-ar putea fi folositor, cu siguranţă şi lui cel ce nu există:


http://manualul.info/Romana_II_89/Animale_II_89.pdf


Pentru nivelul lui cel ce nu există, însă, cred că e cam greoi... Nu ştiu, puţină voinţă şi eu cred că el ar putea să înveţe dacă ar fi... dornic să înveţe. Măcar la nivel de clasa a IV-a să ajungă pentru că... se ştie treaba: cine scrie o carte în puşcărie, iese mai repede. Or, nu poate fi privat de privilegiul acesta nici cel ce nu există, ar fi păcat. Serios!


Mirela Predan

Vizualizări: 22 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Mai 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri