EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Iulie » 19 » Din cauza unor şmecheri precum cel ce nu există a ajuns întreaga Românie rău aşa...
6:08 PM
Din cauza unor şmecheri precum cel ce nu există a ajuns întreaga Românie rău aşa...

 

Cu firme precum Colonial Radier SRL este clar de ce România a ajuns cum a ajuns. NU se munceşte la modul real, toată lumea e după ciupeală şi după bani nemunciţi, iar cei care muncesc la modul real sunt exploataţi exact de cei care aşteaptă prin păcăleală să le pice din ceruri bani. Croaţia s-a calificat în finala Campionatului de Fotbal, ocazie cu care toată lumea s-a înghesuit să ofere date. Ceea ce m-a şocat a fost faptul că... salariul minim pe economie ESTE DE DOUĂ ORI MAI MARE DECÂT LA NOI, CALCULAT ÎN EURO. Deci e clar că şi nivelul de trai este mai bun. Pentru Dumnezeu, în anul 1991, Croaţia şi-a proclamat independenţa de Iugoslavia, a urmat un război care a durat până în anul 1996, sub diverse forme şi cu intermitenţe, cu Iugoslavia restrânsă, au intervenit şi prin Bosnia pentru enticii croaţi. NOI NU AM AVUT NICIUN RĂZBOI, POATE ÎMI EXPLICĂ ŞI MIE CINEVA CUM DE AU AJUNS CROAŢII MAI DEZVOLTAŢI DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC DECÂT NOI AZI??? DIN CAUZA JAFULUI UNOR OAMENI LĂSAŢI ÎN PACE, A CORUPŢIEI GENERALIZATE ŞI A NEMERNICIEI DE MENTALITATE DE A FURA, DE A DA MITĂ ELECTORALĂ ŞI DE A NU-ŢI FACE TREABA. BA CHIAR MAI MULT DECÂT ATÂT, PROŞTII SUNT RIDICAŢI ÎN SLĂVI PRIN EXCELENŢĂ ŞI NU NUMAI CĂ PROŞTII - PENTRU CĂ PROŞTI SUNT PESTE TOT - DAR LENEŞII ÎN PRINCIPAL. Domnule, eşti şofer de profesie, asta ştii să faci, conduci maşina: o conduci cu responsabilitate, nu bagi banii în buzunar din şpăgi ca instructor auto, îţi respecţi orarul, nu te bagi cu "idei" peste jurist, nu pretinzi altceva. Eşti gunoier, nu trebuie să fii un geniu: aduni gunoiul, mături, nu faci altceva. Dar în România, din păcate, CEI FĂRĂ INTELIGENŢĂ, DIN ORGOLII, SE DAU MARI ŞI TARI ŞI CULMEA E CĂ SOCIETATEA ÎI ACCEPTĂ ÎN LOC SĂ-I REPUDIEZE. Asta e problema. Nimeni nu-şi face treaba cum trebuie. S-a defectat ţeava la centrală, am chemat pe cineva care, zice-se, se pricepea, i-am dat cât a cerut ca preţ, şi băutură şi ţigări pe deasupra, la nici două luni de zile, cotul de la ţeavă aruncă în bucătărie apă iar. Alţi bani, altă distracţie, cu altcineva. Asta-i România, nimeni nu-şi face treaba decât de mântuială. Dar toată lumea are pretenţii şi vrea. De aia am ajuns aşa. Unu care nu vrea decât să-i pice din ceruri averi nemăsurate fără să muncească, păcălind, învârtind va fi şi cel care va accepta cel mai uşor să fie condus de cineva şmecher, dar analfabet, iar ciupeala lui n-are de ce să-l revolte, pentru că la un nivel mai mic şi el procedează aşa.


Nu discut neapărat despre valori, despre... profesori universitari sau somităţi în materie de cercetare ştiinţifică, despre medici renumiţi sau mai ştiu eu ce genii rare, discut despre oamenii simpli, care muncesc şi care se pricep la ceva şi a căror muncă nu doar că nu este recompensată, dar şi batjocorită pe deasupra de leneşi. Nu ştiu, un şofer care îşi face treaba cum trebuie, un agricultor care sapă bătătorit de muncă şi e batjocorit de mafia de prin piaţă când îşi vinde produsele, despre toţi aceştia care fie... pleacă peste hotare dacă sunt tineri şi s-au săturat, fie sunt anihilaţi de şmecheri, dacă nu sunt ai dracu, aşa, ca mine, să răzbească, pe bună dreptate.


Este şi situaţia pe care dl. Marian Andrei a expus-o. Munca nu este răsplătită la Colonial Radier, firma tocmită de cel ce nu există pentru delapidare. Contractul este semi-legal, de muncă semi-la negru (ceea ce nu e vina patronului de la Colonial integral, ci a sistemului pesedist, de stânga, în general, care impozitează munca până o găsesc dracii tot ca să-şi acopere găurile lor negre provocate de delapidare şi de jaf). Dar ia uitaţi cum dintr-o ilegalitate care trebuie să fie acoperită, rezultă alte ilegalităţi. Fiecare se descurcă cum poate, cu portiţele date de eludare a legii. Unii cu contracte part-time, alţii cu minim pe economie şi aşa mai departe. În particular, aşa cum v-am arătat din raportul Curţii de Conturi, Primăria Snagov a plătit alte sume de bani pentru... decontarea muncii angajaţilor, bani subtilizaţi, cel mai probabil împărţiţi între patronul Colonial Radier şi cel ce nu există, pentru propriul lor buzunar. Bineînţeles că fără nicio muncă... Cu un cel ce nu există ajuns primar prin mită electorală şi păcăleală, care NU se pricepe la nimic, care ia o diplomă de... "jurist", vai ce onoare, dar el scrie cu greşeli de gramatică şi de ortografie frapante, care se dă instructor auto, dar care numai şpăgi a ştiut să ia de la cei care dădeau de carnet, un nimeni în definitiv, pentru că n-a prestat nici munca de jos cu onoare şi responsabilitate, a mai şi pretins că de capul lui e altceva. Iar cu şmechereala asta şi cu batjocura asta a jafului, cu corupţia, mai întâi mică, apoi din ce în ce mai mare, bineînţeles că s-a descurcat. Al naibilor de bine s-a mai descurcat, se vede clar. Niciun Parchet nu l-a deranjat, nicio Poliţie, niciun cetăţean care să nu-l mai voteze pentru criteriul că a şmecherit şi a furat. Nimeni. O Românie în care nu se sinchiseşte nimeni, în care birocraţia e în foare, pentru că însăşi doamna prim-ministru e analfabetă, vrea să reducă democraţia, nu birocraţia, într-o greşeală care nu e deloc prea greşită ca sens, evident că da! O ţară în care ne umplem de hârtii şi de verificări inutile, iar şmecherii profită pentru a prospera. Numai că activitatea lor NU înseamnă productivitate în economia reală, context în care mi se pare absolut normal ca România să nu poată prospera!


De ce am ajuns atât de înapoiaţi, ultimii din Europa, nu din Uniunea Europeană, că din Uniunea Europeană, mi se pare normal să fim ultimii la halul în care am procedat? De ce au ajuns state cu război să se dezvolte economic mai bine decât noi? Din păcate, încep din ce în ce mai mult să cred că România chiar ar avea nevoie de o dictatură. Dar de o dictatură a legii, ceva în stil legionar, că n-am subscris niciodată la doctrină, dar chiar văd că nu se mai poate, iar şmecherii nu vor dispărea cât îi hăul de pe plaiurile mioritice. Românii au şmechereala în sânge, din păcate, asta mi se pare deosebit de grav! Ai încălcat legea, în funcţie de gravitate, pedepse reale şi concrete, nu lasă-mă să te las. Sunt puşcăriile pline, criminalii dovediţi, pedeapsa capitală, nu să-i plătim tot noi că n-au condiţii, bieţii, de parcă noi, toţi ceilalţi, în libertate am avea... Cred că până la urmă ar fi singura soluţie, că văd că de ani şi ani, Justiţia sfârşeşte doar prin a deveni la rândul ei coruptă, oricât de mare avânt ar lua... NU VĂD REZOLVATĂ PROBLEMA ROMÂNIEI ÎN ROMÂNIA ÎN VIITORII 100 DE ANI! Dacă toţi hoţii în gen cel ce nu există sau patronul de la Colonial Radier ar fi luaţi fără discuţii la puşcărie, fiind clar, cu un proces echitabil, nu fără să fie judecaţi într-un proces echitabil, să vedeţi cum în doar 2, 3 ani România ar prospera. Or suntem idioţi cu toţii, ori nu se vrea... Soluţii au existat dintotdeauna şi ar exista! Şi următorul primar după cel ce nu există sau după x primar de la Cuca Măcăii care a procedat în atribuirea contractelor şi în desfăşurarea ulterioară a lucrărilor tot aşa, NICI CĂ AR MAI ÎNDRĂZNI SĂ REPETE, DE FRICĂ SĂ NU FIE ŞI EL LUAT. Cu siguranţă, ar veni un primar gospodar, şmecherul m-ar mai fi interesat să candideze dacă nu se mai poate fura. Probabil că n-ar risca să fure ca să se trezească la pârnaie dacă ar şti concret că asta îl aşteaptă. La noi, aiurea, nici dracu nu-şi face  treaba, Poliţia îi lasă în pace să fure cât or vrea, DNA-ul e dezinteresat...


Mirela Predan

 

Vizualizări: 43 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Iulie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri