EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2017 » Iulie » 10 » Dna Eugenia Cristea NU a prejudiciat bugetul Primăriei Snagov
10:06 PM
Dna Eugenia Cristea NU a prejudiciat bugetul Primăriei Snagov

Săptămâna trecută am primit un răspuns al Curţii de Conturi, drept pentru care, aşa cum v-am obişnuit, cu neutralitatea de rigoare trebuie să-mi cer scuze faţă de dna Eugenia Cristea, un răspuns care, sinceră să fiu mă bucură. Primăria a depus contestaţie la raportul Curţii de Conturi, iar SC CONTA CRIS EXPERT SRL  a fost scoasă din calculul decontărilor ilegale. În consecinţă, NICIO SUSPICIUNE DE INCORECTITUDINE NU MAI PLANEAZĂ ASUPRA DNEI EUGENIA CRISTEA. Îmi pare rău că am scris negativ la adresa domniei sale, însă eu nu am făcut nimic altceva decât să preiau citate din raportul Curţii de Conturi. Dacă fiind contestat s-a ajuns la o altă concluzie, sinceră să fiu, chiar mă bucură ideea că nu prin ea s-au făcut matrapazlâcuri în Primăria Snagov. Evident că asta nu înseamnă că toate celelalte constatări ale Curţii de Conturi referitoare la matrapazlâcurile jonglate din bani publici de cel ce nu există nu ar fi rămas perfect valabile. CITEZ ÎN CONTINUARE RĂSPUNSUL CURŢII DE CONTURI LA SOLICITAREA MEA DE INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC:

 

"Urmare cererii dumneavoastră adresată Curţii de Conturi a României, prin care solicitaţi informaţii de interes public referitoare la cadrul legal de depunere a unei contestaţii de către o societate comercială, precum şi, dacă SC Conta Cris SRL sau UAT Snagov au depus contestaţie privind situaţia prejudiciului externalizării serviciului de contabilitate şi stadiul acesteia, vă comunicăm următoarele:
Urmare acţiunii de audit financiar efectuată în perioada aprilie - mai 2017 la UAT Comuna Snagov, actul întocmit a urmat procedurile prevăzute de Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Curţii de Conturi, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 547 din 24 iulie 2014).
Pentru înlăturarea neregulilor constatate în activitatea financiar-contabilă, abaterilor de la legalitate şi regularitate care au determinat producerea de prejudicii şi care au fost consemnate în raportul de control, directorul Camerei de Conturi Ilfov a emis Decizie prin care a fost dispusă măsură pe care entitatea verificată trebuie să o ducă la îndeplinire.
Având în vedere procedurile din regulamentul menţionat, vă informăm că împotriva măsurii dispuse prin decizie, precum şi a termenului stabilit pentru ducerea la îndeplinire a acesteia, poate depune contestaţie doar conducerea entităţii la care s-a efectuat acţiunea de verificare, fapt de altfel concretizat în acest sens.
Contestaţia astfel formulată a fost soluţionată de comisia de soluţionare a contestaţiilor constituită la nivelul Curţii de Conturi a României, care, având în vedere prevederile legale în vigoare şi activitatea desfăşurată de societatea comercială SC CONTA CRIS EXPERT SRL, a constatat că în derularea acestui contract nu au existat nereguli şi în consecinţă, bugetul entotăţii nu a fost prejudiciat".

Date fiind aceste considerente cred că s-a lămurit problema în ceea ce priveşte societatea de contabilitate a dnei Eugenia Cristea, iar eu, în mod oficial, doresc să-mi cer scuze faţă de domnia sa, însă sper ca doamna Cristea să mă înţeleagă că nu a fost cu rea-credinţă şi cu rea-intenţie. Nu am făcut nimic altceva decât să preiau ceea ce era prezentat într-un raport al Curţii de Conturi, iar dacă în ceea ce o priveşte strict pe doamna, contestaţia a fost admisă, personal nu pot decât să mă bucur.

 

 

Mirela Predan

Vizualizări: 73 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri