EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Ianuarie » 27 » Istoria jafului de la Snagov - studiile de fezabilitate, lucrări neefectuate, materiale inexistente (IV)
9:26 PM
Istoria jafului de la Snagov - studiile de fezabilitate, lucrări neefectuate, materiale inexistente (IV)

 

Reiau istoria jafului de la Snagov. Un jaf incomensurabil, în care cel ce nu există nu a putut sta deloc fără să comită nicio infracţiune. Este bine să revedeţi primul raport al Curţii de Conturi, cum este bine să reamintim şi cele întâmplate între cele două rapoarte şi ulterior. Personal, am făcut o serie de sesizări către Curtea de Conturi, Curtea de Conturi a venit, a verificat aspectele semnalate şi mi-a dat câştig de cauză, în sensul că a descoperit într-adevăr neregulile semnalate de mine. REPET CĂ PENTRU TOATE ACESTE INFRACŢIUNI CEL CE NU EXISTĂ NU A RĂSPUNS ÎNCĂ PENAL ŞI CONTINUĂ SĂ LE COMITĂ.

 


https://www.facebook.com/pg/snagovinimagini/photos/?tab=album&album_id=1004423419580262

 

Furtul prin supraevaluarea de materiale


Curtea de Conturi a descoperit lipsa de realitate şi nelegalitate a decontării unor cheltuieli către SC HERMES PERIŞ SRL, reprezentând lucrări de sistematizare pe verticală, amenajare placare, amenajare alei acces elevi şi amenajare alei intrare orincipală, amenajare locuri de joacă şi spaţii verzi pentru copii. A dat ca exemplu în acest sens societatea SC HERMES PERIŞ SRL, societate cu care a fost încheiat un contract iniţial, iar ulterior au fost încheiate mai multe acte adiţionale pentru prelungirea perioadei de executare, pur formale, nefiind precizat numărul de zile de prelungire al acestor lucrări, fapt ce pune sub semnul incertitudinii executarea lucrărilor în termenele stabilite. TOTODATĂ, S-A CONSTATAT DUBLAREA PREŢURILOR CU MANOPERA PENTRU ANUMITE CATEGORII DE LUCRĂRI PRECUM EXTRAGERE MANUALĂ TUFE DE ARBUŞTI ŞI RĂŞINOASE, AŞTERNERE PĂMÂNT VEGETAL, SEMĂNAREA GAZONULUI PE SUPRAFEŢE ÎN PANTĂ. În concluzie, au fost efectuate plăţi nejustificate pentru aceleaşi categorii de lucrări. Din analiza Listelor cuprinzând consumurile cu mâna de lucru, pentru cele două contracte încheiate, s-a constatat faptul că există neconcordanţe între forţa de muncă înscrisă în acestea şi forţa de muncă cu care societatea s-a declarat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (13, respectiv 16 salariaţi prevăzuţi pentru efectuarea lucrărilor în formularul C7, bază de calcul pentru cheltuielile cu manopera directă şi 4, respectiv 3 muncitori declaraţi la ITM. În concluzie, manopera directă nu a existat sau a fost supraevaluată cu angajaţi fictivi. Evident că diferenţa de bani a fost împărţită cu cel ce nu există! Aceeaşi situaţie şi aceeaşi firmă Hermes Periş sunt întâlnite şi în ceea ce priveşte contractul cu Primăria vizând lucrări de amenajare terenuri de sport şi zonă cu nisip pentru sporturi de plajă, precum şi consolidarea de maluri de apărare. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în contractul cu aceeaşi firmă referitor la amenajarea unei grădiniţe de pomi fructiferi, pomi care nu se regăsesc în teren plantaţi nicăieri.

 

Ţigla şi învelitorile, METODĂ DE JAF CU CEL CE NU EXISTĂ


Din controlul Curţii de Conturi a mai rezultat şi nerealitatea şi nelegalitatea decontării unor cheltuieli către SC DACH EMPIRE SRL, reprezentând execuţie lucrări şarpantă şi învelitoare. Contractul avea o valoare de 83.658 lei şi o durată de execuţie de 2 luni. Conform antemăsurătorilor existente, suprafaţa acoperită cu ţiglă metalică a fost de 456, 62 mp. Totodată, s-a constatat încheierea unui alt contract având ca obiect "reparaţii curente la acoperiş pentru Cămin Cultural sat Tâncăbeşti cu o valoare de 82.014 lei şi o durată de execuţie de 30 de zile. Conform antemăsurătorilor, suprafaţa acoperită cu ţiglă metalică a fost de 764 mp. Inspectorii Curţii de Conturi s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că suprafaţa la sol a celor două construcţii este de numai 395 mp, suprafaţă confirmată şi de măsurătorile cadastrale. Diferenţa nejustificată de 637,64 mp şi valoarea prejudiciului de 86.523 lei sunt enorme.
Cu Mihaela Serv Consturct situaţia a stat şi mai prost, inspectorii Curţii de Conturi descoperind inexistenţa a patru panouri de gard (confecţii metalice montate aparent din cele 12 panouri stradale, decontarea nejustificată a cel puţin 170 kg de vopsea tencuială, decontarea nejustificată a manoperei pentru vopsitorii decorative în relief. Au fost decontate 20 kg seminţe de plante fără să se planteze nimic, s-a constatat imposibilitatea justificării a 280 tone de pământ vegetal cu humus.


METODA DESCOPERITĂ DE CURTEA DE CONTURI REFERITOARE LA DECONTAREA UNOR SERVICII NEEFECTUATE SAU A UNOR MATERIALE NEACHIZIŢIONATE ORI ACHIZIŢIONATE LA PREŢURI MULT SUPRAEVALUATE S-A PERPETUAT PÂNĂ ÎN ZIUA DE AZI. STIMAŢI CETĂŢENI, DIN BANII DVS!

JAFUL CU SERVICII DE DESZĂPEZIRE


Inspectorii Curţii de Conturi au constatat efectuarea unor servicii de deszăpezire la Snagov în zile în care NU a fost pic de zăpadă şi soare. Au dat ca exemplu în acest sens plata reprezentând contravaloare servicii de deszăpezire către Întreprinderea individuală Florin S. Grigore. "Portrivit datelor meteorologice furnizate de către Administraţia Naţională de Meteorologie, prin adresa nr. 3884/15.10.2014, referitoare la temperatura medie a aerului şi precipitaţiile aferente intervalului 25 - 28.03. 2013 a rezultat faptul că în această perioadă nu au existat precipitaţii atmosferice care să necesite servicii de deszăpezire", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Metoda de a fura prin aşa-zise deszăpeziri la Snagov a continuat şi s-a perpetuat până în ziua de astăzi. Din păcate, cel ce nu există se bazează PE LIPSA TRANSPARENŢEI ÎN MOD TOTAL, PENTRU A-ŞI ASCUNDE FURTIAŞGURILE. Aceste furtişaguri grave, groase, grosolane bineînţeles că tot se află în cercetări şi nu au fost niciodată "recompensate" printr-o arestare.

 

JAFUL PRIN STUDII DE FEZABILITATE


Jaful lui cel ce nu există prin intermediul studiilor de fezabilitate este deja bine cunoscut. Curtea de Conturi ne-a dat doar un important indiciu despre modalitatea în care cel ce nu există, în bătaie de joc, a efectuat studii peste studii de fezabilitate fără nicio logică, fără nicio utilitate, fără nimic, constituind o amplă poartă de delapidare. Numai studii de fezabilitate, de oportunitate şi proiecte tehnice pentru lucrări niciodată efectuate sau efectuate deja, ca să se smulgă prin ele banul public.
Exemplele nu sunt deloc puţine, însă unul dintre acestea, prezentat de Curtea de Conturi în raportul său întocmit în urma controlului efectuat la sfârşitul anului 2014 este semnificativ pentru a vă face o amplă idee despre cine execută aceste studii de fezabilitate. S-a constatat modernizarea drumurilor de interes local în comuna Snagov (pietruire) în anul 2013. Totodată, s-a constatat plata unui studiu de fezabilitate către SC EURO INVEST CONSULTING AND MANAGEMENT SRL în sumă de 160.000 lei, pentru asfaltarea unor străzi (str. Panseluţelor şi Gladiolelor), ULTERIOR PIETRUIRII ACESTORA. La momentul efectuării studiilor de fezabilitate, lucrările erau deja recepţionate. Dar ce a însemnat acest studiu de nu mai puţin de 1,6 miliarde de lei? Bani către firma aparţinând surorii lui Gabriel Constantin, pe vremea aceea reprezentant al compartimentului de Achiziţii Publice - Investiţii din cadrul Primăriei Comunei Snagov. EVIDENT CĂ TOATE STUDIILE DE FEZABILITATE AU FOST EFECTUATE NUMAI ŞI NUMAI CU APROPIAŢI AI LUI CEL CE NU EXISTĂ. Aşa cum cunosc, jaful se realiza în felul următor şi cunosc pentru că acesta ar fi urmat să fie traseul şi pentru firma mea, repet, înfiinţată din banii lui cel ce nu există, la propunerea lui cel ce nu există, martoră putând fi în acest sens oricând, dna Gina Mihaela Pavel, contabila, care a mers cu mine la Registrul Comerţului la vremea respectivă şi care a plătit din banii lui cel ce nu există toate taxele aferente înfiinţării acestei societăţi comerciale. O voi chema ca martoră în dosarul de mărturie mincinoasă a lui cel ce nu există, în care spunea peste tot că el nu mi-ar fi înfiinţat mie nicio firmă. Din banii aceştia cu studii de fezabilitate întocmite aiurea, luate cu copy-paste sau lucrări neefectuate dar decontate etc, deci bani publici, cel ce nu există urma să ia un comision variând în funcţie de persoană care partona firma de la 50 la 80%, restul urmând a reveni ilegal persoanei în cauză. Eu am refuzat astfel de propuneri, mi-era dragă libertatea, IAR EU NU FUR. Alţii se vede bine că nu au refuzat astfel de propuneri şi sunt cercetaţi penal în momentul de faţă. Din păcate, însă, arestarea nu mai vine, iar metodele de jaf se perpetuează fără niciun pic de ruşine.


JAF DIRECT DIN CASIERIA PRIMĂRIEI, DISPUS DE CEL CE NU EXISTĂ


O altă metodă, deloc frumoasă, dar imediată ori de câte ori nu avea cel ce nu există bani de buzunar pentru prostii, era aceea de a fura sume consistente din casieria Primăriei. Aşa cum au descoperit inspectorii Curţii de Conturi. Banii erau scoşi în mod ilegal pentru... consultanţă, pentru telefoane mobile, pentru o serie de elemente. Din controlul inopinat realizat de inspectorii Curţii de Conturi în data de 05.11.2014, s-a constatat lipsa din gestiune a sumei de 7635 de lei, fără existenţa documentelor din care să rezulte această diferenţă. AŞA CUM A DESCOPERIT CURTEA DE CONTURI, NU MAI PUŢIN DE 418.416 LEI FĂRĂ NICIO JUSTIFICARE AU LIPSIT DIN CASIERIA PRIMĂRIEI. ADICĂ 4,17 MILIARDE DE LEI VECHI. Cică să plăteşti impozitele. Păi, cum să plăteşti impozitele? Ca să aibă cel ce nu există în mod direct ce să fure din casieria Primăriei?

Elementul central prin care s-a realizat acest furtişag din casierie în mod direct a fost acelaşi Nelu Andrei. Astfel, aşa cum au exemplificat inspectorii Curţii, în data de 5 noiembrie 2014 a fost achitată din casierie suma de 7.064 lei, în baza referatului întocmit de Nelu Andrei, plăţi nelegale acordate unui numpr de 25 de persoane (336 lei/persoană) din afara instituţiei. Ce au făcut aceste 25 de persoane? PĂI, AU SUSŢINUT CAMPANIA ELECTORALĂ A LUI VICTOR PONTA, ÎN DATA DE 5 NOIEMBRIE 2014 FIIND PLINĂ CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU PREZIDENŢIALE. DIN BANI PUBLICI. Ca mită electorală pentru participarea la mitingurile de campanie.

 


Concluzii până aici


Este doar o foarte, foarte scurtă rezumare a ceea ce a prezentat Curtea de Conturi în raportul său întocmit în urma controlului efectuat în anul 2014. În principiu, cel ce nu există fură, ascunde şi are impresia că nu se vor afla furtişagurile sale. Aceleaşi metode au fost perpetuate până în ziua de astăzi, iar cel ce nu există NU se află încă în puşcărie, cum în libertate în continuare se află pentru a-l ajuta la furat şi acoliţii săi, dintre care principalul este Nelu Andrei. NU TREBUIE NICI SĂ UITĂM, NICI SĂ TRECEM CU VEDEREA ACESTE ASPECTE GRAVE DE JAF DIN BANII PUBLICI. Cel ce nu există a furat mai mult ca oricine, într-un stil barbar, însă nu a ajuns încă în puşcărie. Încă nu a ajuns în puşcărie din nefericire pentru un Snagov întreg. DE ACEEA NU EXISTĂ DEZVOLTARE ÎN COMUNA SNAGOV, STIMAŢI CETĂŢENI. SIGUR CĂ NU SUNT BANI PENTRU DEZVOLTARE. DIN PĂCATE, TOŢI BANII, AŞA CUM SE POATE OBSERVA, CU DOCUMENTE SE POATE OBSERVA, SUNT FURAŢI DE CEL CE NU EXISTĂ! ŞI DE ACOLIŢII SĂI, E DREPT, NU O FACE CHIAR DE UNUL SINGUR. Dar eu dacă am scris de la vremea respectivă aceste lucruri, cel ce nu există a vrut să mă scoată de nebună, de ce le scriu, în ciuda faptului că NU am scris absolut nimic fără să am în spate documente. Am scris obiectiv descriind rapoartele Curţii de Conturi, descriind listele de investiţii şi bugetele Primăriei, am scris descriind jaful incomensurabil.


Istoria jafului nu se opreşte, însă, aici. Urmează cel de-al doilea raport al Curţii de Conturi, în urma controlului efectuat în toamna anului 2016 şi, în plus, urmează inclusiv constatările mele care vor fi, de asemenea, verificate, constatări din bugete, pentru a avea un tablou pe cât se poate concludent, chiar dacă nu perfect despre jaful incomensurabil al lui cel ce nu există. Adevărata dimensiune a jafului creat de cel ce nu există nici nu cred că va putea fi vreodată cuantificată şi descoperită, însă consider că este absolut necesar ca măcar acolo unde măgăriile au fost descoperite şi nu puţine, să se ia măsuri, iar arestarea lui cel ce nu există să intervină ca o necesitate lipsită de orice echivoc pentru stoparea jafului din bani publici.

 

Mirela Predan

Va urma

 

Vizualizări: 59 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri