EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Ianuarie » 26 » Istoria JAFULUI din bani publici la Snagov - SĂ NU CUMVA SĂ UITĂM!!!! Cum a furat cel ce nu există şi fură în continuare...
10:47 PM
Istoria JAFULUI din bani publici la Snagov - SĂ NU CUMVA SĂ UITĂM!!!! Cum a furat cel ce nu există şi fură în continuare...

Timpul trece, iar la Snagov trece în defavoarea legalităţii. Nu de alta, dar la Snagov timpul parcă s-a oprit în loc în favoarea ilegalităţilor păsuite. Cel ce nu există încalcă legea în mod flagrant, cu delapidare şi, în cele ce urmează, aş vrea ca, pe scurt, să readuc în discuţia cetăţenilor ilegalităţile lui cel ce nu există.


Jaful direct prin contracte clientelare


La sfârşitul anului 2014, Curtea de Conturi a venit la Snagov pentru efectuarea unui control periodic. Ce-a găsit se poate nota ca fiind un jaf incomensurabil. Astfel, vreau să vă prezint doar câteva exemple de jaf, ca nu cumva să le uităm. Din verificările efectuate de Curtea de Conturi a rezultat că în baza unui contract de servicii, având ca obiect "aprovizionare şi transport produse balastieră, servicii transport auto", încheiat cu SC DORU TRANS SRL, firma lui Doru Peleu s-au constatat transport semnificativ de molut FĂRĂ DOCUMENTE JUSTIFICATIVE, care să ateste realitatea cantităţilor şi serviciilor prestate de către această societate. Ca atare, transportul s-a făcut fictiv, iar firma apare foarte des inclusiv în activitatea Gospodăriei Comunale până în ziua de astăzi. Practic, contractele fictive, FĂRĂ SERVICII REALE PRESTATE, a reprezentat o modalitate de a fura a lui cel ce nu există fără echivoc.


O altă modalitate de a fura, descoperită la vremea respectivă de Curtea de Conturi este şi aceea legată de realitatea şi legalitatea unor cheltuieli reprezentând serviciile de consultanţă. Exemplificând, Curtea de Conturi a vorbit despre SC GOODWILL CONSULTING GWC, reprezentând servicii de consultanţă fonduri nerambursabile. Deşi serviciile au fost achitate din bani publici, PRIMĂRIA NU A CONTRACTAT NICIUN FOND EUROPEAN, iar plata s-a făcut nelegal.

 

DEZASTRUL DELAPIDĂRII PRIN MIRAGE


Curtea de Conturi a găsit un dezastru incomenstruabil de chemreze cu Hotelul Mirage, adică SC ANTREPRENOR SRL. Miliarde de lei vechi din bani publici s-au dus pe apa sâmbetei prin clientelarismul lui cel ce nu există cu Mirage-ul. 215.506 lei, adică 2,15 miliarde de lei vechi au reprezentat, doar până la sfârşitul anului 2014 diverse chermeze compuse din evenimente, restaurant, cazare. Mai departe, toate aceste cheltuieli au fost înregistrate şi eronat în contabilitate, înregistrare eronată tocmai pentru a ascunde delapidarea, în contul 628 "Alte cheltuieli cu serviciile prestate de terţi" şi în contul 3028 "Alte materiale consumabile", fiind de fapt cheltuieli de protocol. La controlul Curţii de Conturi, Primăria nu a prezentat documente justificative din care să rezulte natura acestor cheltuieli, tipurile de produse consumate, beneficiarii servicii. S-a mai constatat şi încălcarea prevederilor imperative ale OG nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.


Curtea de Conturi a exemplificat, la vremea respectivă prin factura fiscală din data de 19.12.2012, reprezentând prânz de 80 de persoane cu meniu constând în gulaş, mix grill, cârnaţi, ceafă, mici, cartofi prăjiţi, salată, tiramisu, răcoritoare, toate în valoare de 35.342 lei, adică suma de 350 de milioane de lei vechi. Banii dvs. stimaţi cetăţeni.


Mai departe o altă factură fiscală, în valoare de 14.990 lei, adică 150 de milioane de lei vechi a reprezentat contravaloare masă prânz pentru 248 de persoane constând în ciorbă de văcuţă, muşchi de porc la cuptor, sărmăluţe de post, pulpă de porc la tavă, desert.


Curtea de conturi mai face precizarea că în bugetul de venituri şi cheltuieli, pentru perioada analizată, entitatea nu avea prevăzute cheltuieli de protocol şi nici nu au existat hotărâri ale consiliului local prin care să fie aprobate cheltuieli de această natură. TOATE ACESTE CHELTUIELI AU REPREZENTAT PLĂŢI NELEGALE, iar cauzele care au condus la plata fără temei legal a acestor cheltuieli constau în nerespectarea şi neaplicarea prevederilor OG nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, precum şi exercitarea unei activităţi necorespunzătoare de către managementul instituţiei, evident că reprezentat de primar.

 

Până în prezent v-am prezentat nici 5% din ILEGALITĂŢILE LUI CEL CE NU EXISTĂ. 5% e mult, pentru că ilegalităţile sunt multe, aşa cum mi-am propus să vă prezint, în fiecare zi câte ceva, ca NU cumva să uităm jaful incomensurabil al lui cel ce nu există. Dosarul fusese trimis de Curtea de Conturi la DNA, DNA şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea şi, după câteva audieri în acest dosar la IPJ Ilfov, toată tevatura s-a oprit şi zace, CEL CE NU EXISTĂ ÎNCĂ NU A RĂSPUNS PENAL PENTRU TOATE ACESTEA. Iar dosarul zace, cel ce nu există îşi bate joc şi FURĂ după aceleaşi metode în continuare.


Mirela Predan

Va urma

Vizualizări: 71 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri