EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Ianuarie » 27 » Istoria jafului incomensurabil de la Snagov - Azi, despre ţigările, alcoolul şi parfumurile deocntate de Nelu Andrei din bani publici!! (II)
1:05 AM
Istoria jafului incomensurabil de la Snagov - Azi, despre ţigările, alcoolul şi parfumurile deocntate de Nelu Andrei din bani publici!! (II)


Nelu Andrei deţine un rol cheie în acest jaf incomensurabil, în sensul că a fost cam mâna dreaptă a lui cel ce nu există în materie de delapidare. Ajutor de prim rang în acest sens, Nelu Andrei. Din păcate, însă, nimeni nu l-a luat la scuturat prea bine, deşi figurează în rapoartele Curţii de Conturi, deşi este clar că a participat în mod activ la acest jaf. Mimând inocenţa, adeseori bunătatea şi altruismul, am realizat care este caracterul său real, odată cu mărturia mincinoasă dată împotriva mea. Ca atare, NU mai am de ce să consider nici măcar că pur şi simplu fură şi stă, aşa cum consideram înainte. Probabil că a învăţat jocul de teatru şi arta minciunii sfruntate de la cel ce nu există.


Recent, am cerut control al Curţii de Conturi la Gospodăria Comunală, un control absolut necesar, în vederea descoperirii neregulilor majore de la Gospodăria Comunală şi mi-am propus o vastă anchetă de presă legată de modalitatea în care s-a furat prin Gospodăria Comunală. Dacă ar fi să fac un calcul, cred că în proporţie de jumătate din jaful lui cel ce nu există din bani publici a fost gestionat de Nelu Andrei. Care apare şi în raportul Curţii de Conturi în ceea ce priveşte Primăria. În ceea ce priveşte Gospodăria, Dumnezeu cu mila...


Ţigări, parfumuri, cafea şi băuturi alcoolice, decontate de Primărie lui Nelu Andrei


Am mai vorbit despre aspectele deosebit de şocante descoperite de Curtea de Conturi, prin care Primăria a decontat cu sume mari de bani produse incredibile. Partea proastă este că ele au fost decontate prin intermediul lui Nelu Andrei, căruia, aşa cum susţineam încă de la vremea respectivă, trebuia să i se întocmească dosar penal imediat! Curtea de Conturi a descoperit, pentru astfel de produse, un prejudiciu de nu mai puţin de 184.879 lei, adică aproape 1,85 de miliarde, atenţie, de miliarde, de lei vechi.

"Din analiza operaţiunilor derulate prin casieria entităţii s-a constatat că pentru perioada 2013 - noiembrie 2014 au fost efectuate plăţi de natura cheltuielilor de protocol (băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare, produse alimentare, parfumuri, ţigări, aranjamente florale, cafea, produse fast food etc) în sumă estimată de 184.897,97 lei", se arată în raportul Curţii de Conturi, care mai menţionează că aceste cheltuieli au fost efectuate având la bază, în cele mai multe cazuri, doar bonuri fiscale, referate întocmite de salariaţii Primăriei şi ai Serviciului Public de Gospodărie Comunală SRL şi fără existenţa altor documente justificative din care să rezulte realitatea efectuării acestora, în strictă concordanţă cu activitatea entităţii. Iar Curtea de Conturi exemplifică prin decontarea din casieri a sumei de 4700 de lei către MUFI SRL reprezentând contravaloare masă, decontarea cu numerar a siumei de 1.086,41 lei către Andrei Nelu, administrator al SC Serviciul de Gospodărie Comunală a bonului fiscal reprezentând contravaloare produse de protocol, decontarea sumei de 3.936 lei către SC MUFI SRL reprezentând contravaloare masă, decontarea din casierie a sumei de 4293 lei, în baza referatului din 23.10.2014, întocmit de Andrei Nelu şi a facturii fiscale emisă de SC SEPHORA COSMETICS SRL reprezentând contravaloare parfumuri. Incredibil, dar real, pentru că în urma acestor descoperiri, atât Nelu Andrei cât şi cel ce nu există încă mai sunt în libertate şi încă jonglează în scop de jaf şi de furtişag după bunul plac al acestora, în timp ce dosarul penal întocmit de Curtea de Conturi, în urma controlului efectuat la sfârşitul anului 2014 zace efectiv. MĂ ÎNTREB ŞI EU CÂND VOR FI PUSE CĂTUŞE LUI CEL CE NU EXISTĂ ÎN URMA UNUI ASTFEL DE JAF MASIV, DE CE MAI CONTINUĂ ACTIVITATEA DE FURTIŞAG FĂRĂ NICIO PROBLEMĂ, CHINUINDU-SE SĂ FURE PE FAŢĂ ŞI SĂ CALCE LEGILE ÎN PICIOARE, FĂRĂ OPOZIŢIE ŞI CU CORUPERE DE CONSILIERI, CA SĂ SCOATĂ BUGETELE LA LIMAN ŞI SĂ FACĂ ABSOLUT TOT CEEA CE DOREŞTE. Sistemul din România este putred la modul real pentru că stau şi eu şi mă întreb de ce din 2014 nimeni nu a luat nicio măsură legată de acest jaf incomensurabil. Potrivit procedurilor legale, după ce se va despotmoli acest dosar, va urma un amplu proces care mai poate dura şi ceva ani buni de zile, în timp ce prejudiciul nu va fi recuperat probabil niciodată! Din păcate pentru noi toţi, mai ales în contextul în care cel ce nu există fură în continuare alături de Nelu Andrei fără niciun fel de menajament faţă de banii publici. Şi fără ca organele abilitate să le facă ceva, în definitiv.


Curtea de Conturi mai menţionează în raportul său că faţă de suma aceasta de 195 de mii de lei aproape, descoperită pentru produse de protocol de tipul celor mai sus menţionate nu au fost incluse cheltuielile efectuate cu ocazia zilelor comunei Snagov, precum şi al altor evenimente similare (Zile şi nopţi albe Snagov). Deci acestea au reprezentat în mod separat altă sursă de delapidare, aşa cum vreau să vă gândiţi cât din bugetul public a reprezentat şi astfel de sărbători gestionate de Primărie, din banii dvs., stimaţi cetăţeni.


"S-a constatat astfel încălcarea prevederilor imperative ale OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice. Facem precizarea că în bugetul de venituri şi cheltuieli, pentru perioada analizată nu a avut aprobate cheltuieli de protocol. În opinia auditorilor publici externi, efectuarea acestor cheltuieli, în sumă estimată de 184.879,97 lei, în condiţiile prezentate mai sus constituie plăţi nelegale. Cauzele care au condus la plata fără temei legal a acestor cheltuieli constau în nerespectarea şi neaplicarea prevederilor OG nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice, precum şi exercitarea unei activităţi necorespunzătoare de către managementul instituţiei", se arată în raportul Curţii de Conturi întocmit în urma controlului desfăşurat la sfârşitul anului 2014 în Primăria Snagov.


Bineînţeles că acestea nu au fost singurele ilegalităţi descoperite de Curtea de Conturi în Primăria Snagov, Curtea prezentând practic un tablou complet al modalităţilor de jaf gestionat de cel ce nu există! Vi le-am prezentat la vremea respectivă, dar voi continua să vi le prezint, ca nu cumva să uităm şi ca nu cumva să considerăm că balivernele şi minciunile grosolane ale lui cel ce nu există ar fi cele plauzibile. Anul 2018 este anul în care Curtea de Conturi va trebui să controleze din nou Primăria Snagov (nu se ştie când o va face, când are loc această planificare, adică o dată la doi ani), însă este cert un aspect: DEOCAMDATĂ NU S-A RĂSPUNS PENAL PENTRU NEREGULILE ŞI ILEGALITĂŢILE DEJA EXISTENTE, DEŞI DOSARUL EXISTĂ, SE CERCETEAZĂ, DAR E VEŞNIC ÎN LUCRU, ÎN TIMP CE CEL CE NU EXISTĂ CONTINUĂ SĂ FURE. BANII DVS., STIMAŢI CETĂŢENI!


Mirela Predan

Va urma

 

Vizualizări: 61 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri