EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Ianuarie » 27 » Metode de jaf a la cel ce nu există: carburanţii, reparaţiile de maşini şi materialele de construcţii fictive (III)
3:28 AM
Metode de jaf a la cel ce nu există: carburanţii, reparaţiile de maşini şi materialele de construcţii fictive (III)


Deşi se zice că istoria nu se repetă niciodată, din păcate, la Snagov, istoria jafului lui cel ce nu există se repetă în amănunt, iar cel ce nu există comite în continuare o serie de infracţiuni peste infracţiuni, în principal de abuz în serviciu, de delapidare, precum şi o sumedenie de fapte de corupţie, fără a răspunde penal pentru cele deja comise iniţial.


Este important să ne reamintim ce anume s-a întâmplat, pentru a nu mai avea tupeul de a ne sfida în faţă cu măgăriile sale, continuându-le, este important să cunoaşteţi pe documente cât a putut fura cel ce nu există din banii dvs. şi cel mai important lucru este ca, în sfârşit, cel ce nu există să răspundă penal.


Carburanţii, o metodă uzuală de a fura la cel ce nu există

Astfel, o altă metodă de a fura a lui cel ce nu există, inclusiv prin intermediul lui Nelu Andrei, dar nu numai, aşa cum a descoperit Curtea de Conturi a fost cea legată de carburanţi. Numai la nivelul anului 2013 şi numai către GECOM SRL a fost achitată o valoare de carburanţi de 446.666 lei, adică 4,46 de miliarde de lei vechi din banii dvs. Deşi nu au fost întocmite foi de parcurs şi nu există documente justificative din care să rezulte numărul kilometrilor parcurşi sau a orelor de funcţionare. Consumul exagerat de carburanţi s-a făcut pentru unele utilaje ce deservesc Gospodăria Comunală, pentru autoturismul marca Nubira ce deservea activitatea Primăriei rezultând un consum mediu lunar de 433,29 litri pe lună, contrar prevederilor legale referitoare la cheltuieli. Suma maximă admisă este de 200 de litri pe lună/vehicul.


Din verificările inspectorilor Curţii de Conturi, s-a constatat că în perioada 2013 - 2014, la nivelul Primăriei Snagov s-au efectuat plăţi direct prin casieria entităţii în cuantum de 29.999 lei numai pe bază de bon fiscal, identificându-se situaţii când aceste bonuri fiscale sunt datate anterior decontării lor - 2, 3 luni, fapt ce conduce la concluzia că aceste cantităţi de carburanţi nu au fost folosite pentru autovehiculele entităţii.


Materialele de construcţii, poartă largă spre delapidare


Delapidarea cu materiale de consutrucţii pentru învelirea unor suprafeţe fictive sau pentru lucrări fie fictive, fie realizate cu o cantitate fictivă de material, mult mai mare decât necesarul, sunt alte metode prin care cel ce nu există a furat de-a stins şi trebuie să ne reamintim, să NU-l mai credem şi altă dată şi să răspundă penală într-un final pentru tot acest jaf. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit o serie de decontări nelegale ale unor cheltuieli reprezentând contravaloarea materialelor de construcţii, aşa cum rezultă din situaţia întocmită la nivelul entităţii. Pentru aceste materiale nu au fost prezentate documente justificative care să ateste realitatea aprovizionării şi consumului acestora pentru activitatea Primăriei, punând astfel sub semnul incertitudinii cantitatea şi realitatea aprovizionării şi consumului de materiale de construcţii. Curtea de Conturi a exemplificat în acest sens cu facturile fiscale din data de 27.11.2012 emise de către SC MARIBO SERV SRL, din 6 iunie 2013 emisă de SC MIRTON INVESTMENT SRL, toate aceste aşa-zise materiale fiind utilizate de Gospodăria Comunală. În scop de jaf, aşa cum menţionam, prin Nelu Andrei. O altă factură cu materiale de construcţii fictive a fost descoperită de Curtea de Conturi şi emisă tot de SC MIRTON INVESTMENT SRL, materiale aşa-zis folosite de SC MIHAELA SERV SRL.


Căminul Cultural Tâncăbeşti, aducător de mulţi bani în buzunarele lui cel ce nu există


Dacă pentru Tâncăbeşti nu s-a făcut nimic, tâncăbeştenii plângându-se adesea că reprezintă un sat uitat de lume, din nefericire, prin intermediul Căminului Cultural de la Tâncăbeşti s-a comis un jaf incomensurabil, cel ce nu există nefiind capabil de altceva, desigur. Reparaţiile la acest cămin prin SC MIHAELA SERV CONSTRUCT SRL au costat bugetul Primăriei mai întâi 30.424 lei prin decontări de materiale de construcţii fictive, mai apoi prin ţigla de pe acoperiş ca metodă de furat faţă de care urmează să fac referire separată.

 


Piesele de schimb şi reparaţiile auto


Piesele de schimb şi reparaţiile auto au constituit altă metodă de jaf a lui cel ce nu există din bugetul public. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit la sfârşitul anului 2014 suma de 124.217 lei, adică 1,24 miliarde lei noi ca sumă nereală sau nelegal decontată pentru plata unor reparaţii auto. S-a constatat că o valoare semnificativă de piese de schimb şi reparaţii auto a fost decontată cu numerar, din casieria Primăriei, neexistând documente justificative care să ateste realitatea pieselor de schimb şi a serviciilor prestate pentru autoturismele din dotare.


Cum nimic nu dispare, totul se transformă, metoda de jaf şi de delapidare a fost menţinută până astăzi de cel ce nu există şi dacă la vremea respectivă jaful cu reparaţii auto se realiza la firma MANCOM SRL, aparţinând fostului consilier PNL corupt de cel ce nu există, Eugen Manea, acum, acesta nemaifiind consilier, evident că nu a mai reprezentat nici interes pentru cel ce nu există. Ca atare, acum reparaţiile de maşini se desfăşoară la firma fratelui lui Nelu Andrei, aşa cum v-am mai prezentat şi metoda de furtişag continuă reciproc avantajoasă. Am formulat solicitare de informaţii de interes public către Primăria Snagov referitoare la aceste reparaţii de maşini, aşa cum aţi văzut, însă bineînţeles că nu mi s-a dat niciun răspuns concludent. Cu siguranţă, controlul Curţii de Conturi care urmează să se desfăşoare anul acesta va viza şi acest aspect, însă ce folos că inspectorii îşi fac treaba, dacă nimeni nu a răspuns până în ziua de astăzi pentru infracţiunile comise în 2013.


La capitolul de reparaţii de maşini se regăseşte din data de 14.04.2013, dată la care Nichita Toma nu devenise viceprimar ilegal, reparaţia maşinii sale IF 44 TOM. Din bani publici. Îmi amintesc că după ce am găsit acest lucru în raportul Curţii de Conturi, adică undeva prin vara anului 2015, l-am întrebat pe Nichita Toma ce este cu această reparaţie şi el, pe lângă rugămintea de a n-o menţiona în scris, a dat vina pe Nelu Andrei pentru această reparaţie a maşinii sale, susţinând că el i-ar fi dat acestuia banii din... buzunarul său, dar el a trecut reparaţia pe Primărie. Minciuna şi scuzele nu ţin însă, din simplu motiv că dacă ţi se strică maşina personală nu... apelezi la Nelu Andrei. Logic.

 

Alte metode de jaf ale lui cel ce nu există


Amenajarea locurilor de joacă pentru copii, deszăpezirea şi studiile de oportunitate au reprezentat şi ele o altă metodă de jaf a lui cel ce nu există, aşa cum a descoperit Curtea de Conturi la primul control. Urmează să fac referiri ample în acest sens în episoadele care urmează, pentru ca nu cumva să uităm şi să lăsăm praful să se aştearnă, cu menţiunea că, din păcate, nimeni nu a răspuns încă penal pentru niciuna din aceste nelegiuiri. În plus, acest inventar al jafului lui cel ce nu există va cuprinde inclusiv delapidările care se regăsesc în câteva zeci de doare în veşnic lucru, alături de dosarele Curţii de Conturi pe la Parchet. Voi face referiri inclusiv la aspectele de natură infracţională de delapidare semnalate de mine către organele abilitate, descoperite prin bugetele care, contrar legii, an de an aproape că sunt nepublice, dar care tot se află, în definitiv, stârnind revolta populaţiei. Consider că va fi deosebit de relevant de analizat tot acest jaf. Mai ales că în primul său raport, Curtea de Conturi a descoperit un jaf de 4 milioane de lei noi, în cel de-al doilea de 2 milioane de lei noi. Cu certitudine mai sunt şi alte furtişaguri nedescoperite de Curtea de Conturi. Între timp, cu siguranţă, valoarea jafului a mai crescut. Practic, estimez un jaf de vreo 15 - 20 de milioane de lei noi din bani publici făcut de cel ce nu există şi de acoliţii săi, dintre care, aşa cum spuneam, principalul acolit în jaf este Nelu Andrei. Din păcate, însă, în ciuda numeroaselor dosare penale existente, nimeni nu se mişcă, cel ce nu există fură în continuare, în loc să fie la puşcărie...


Mirela Predan

Va urma

 

Vizualizări: 50 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri