EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Septembrie » 29 » NU, n-am mai scris nimic şi voi scrie deocamdată subţirel - IATĂ DE CE!
10:52 AM
NU, n-am mai scris nimic şi voi scrie deocamdată subţirel - IATĂ DE CE!

 

De mâine, cu pauză luni şi marţi (deschiderea anului universitar luni şi marţi proces la Buftea cu Primăria Snagov) o să reiau scrisul şi-o să vă mai şi arăt câte ceva cu documente. De ce n-am mai scris? Păi, sunt patru motive drept pentru care nu am mai scris, aşa cum v-am povestit:


1. Principalul motiv: am avut foarte multă treabă de serviciu, cu o serie de cauze pe cap, care ne-a dat mult de furcă şi pe care nu le puteam lăsa de izbelişte ca să mă ocup de domn primar. Cauze serioase, cu argumente şi contraargumente serioase. O procedură de insolvenţă cu contestaţie ne-a dat de furcă extraordinar de tare, suprapusă pe nişte procese în pretenţii şi cu o rezoluţiune de contract de... încă o dată vă spun, credeţi-mă, n-am avut timp nici măcar să respir. Deocamdată nu ştim rezultatele, dar eu sper să iasă bine şi sunt ferm convinsă că rezultatele vor fi pe măsura muncii, adică foarte bune. Nu pot lăsa treaba serioasă pentru jucărie, or, eu cu tot ceea ce înseamnă cel ce nu există, inclusiv cu opozanţi care nu există, am impresia sinceră că de fapt mă joc, nimeni nefiind serios în toată această poveste, în afară de mine.


2. Când după aproape patru ani de chin cu obsesiile şi cu boala psihică a lui cel ce nu există auzi ideea că eu încă mai sunt îndrăgostită de cel ce nu există şi de aia fac anumite demersuri împotriva sa, din patimă, din răzbunare din iubire şi că dacă ar veni acum cel ce nu există la mine, imediat aş ceda, idee la care se mai şi achiesează lesne din partea altora la care NU mă aşteptam, atunci, vă spun sincer, chiar mi-a venit să las totul baltă. Pe bune! Ce dracu-i batjocura asta la adresa mea? NU am nicio disponibilitate să vină persoane bot în bot cu cel ce nu există, să preia idei cretinoide de la cel ce nu există, iar eu să mai accept fie şi sub o formă simplă aşa ceva. Sigur, prin lansarea unor astfel de idei, care au şi prins, fireşte, cel ce nu există şi-a atins scopul: m-a determinat pe mine să nu mai scriu, pentru că m-am supărat şi era logic şi normal să mă supăr şi, în plus, trebuia să demonstrez şi eu că nu-i aşa. Dar mă întreb şi eu câtă minte au oamenii care chiar cred după aproape patru ani asta şi care preiau cu atâta lejeritate idei de la cel ce nu există.


3. Câtă vreme strategia o fac oameni prieteni cu cel ce nu există, eu mă voi simţi într-un real pericol, este o strategie care nu doar că-mi este complet străină, dar şi duşmană pe deasupra. Dacă aş şti că dl. Gheorghe Grigore are şmecheria în sânge şi gestionează lucrurile de aşa manieră încât să facă el astfel de persoane, nu astfel de persoane pe el, aş sta liniştită. Dar dl. Grigore NU are şmecheria în sânge, tot ceea ce poate fi în contextul dat este să fie o victimă a unor astfel de persoane, precum şi a lui cel ce nu există personal care lansează tot felul de idei perdante pentru dl. Grigore, cum ar fi şi aceea că acum trebuie să stea, pentru că acum nu e... momentul să facă opoziţie drept pentru care, cu regrete, e clar că locul meu NU se află într-o echipă cu oameni de-ai lui cel ce nu există.


4. Nimeni nu se bagă. După bani vin toţi, cu manevre pe la spate şi cu bârfă umblă toţi, serios în demersuri nu e niciunul. Deşi se dau rotunzi, exact aşa cum am scris şi nu o singură dată, mulţi "Ion Popescu" nu fac practic nimic la modul real şi concret, dar au pretenţii majore. De la locuri pe listă până la bani grămezi, deşi când aud de asumarea vreunei responsabilităţi în materie de cel ce nu există fug ca de SIDA. Nu se poate! Cu astfel de oameni nu faci nicio brânză şi vom ajunge din nou exact la momentul 2016 când dl. Grigore s-a înconjurat de tot felul de astfel de oameni. În afară de dl. Mitel Kalimake şi de dl. Mihai Ilcenco, pentru care am toată stima, nu mai văd pe nimeni făcând nimic. DE BÂRFE, DE IDEI EVENTUAL ÎMBÂRLIGATE TOT DE LA CEL CE NU EXISTĂ, DE ASCUNZIŞURI ŞI DE COMEDII NU ARE NIMENI NEVOIE. NU este deloc pentru prima dată când spun asta. Eu sunt un om transparent, eu NU am temeri de cel ce nu există, la modul real şi legal NU are ce să-mi facă, ilegal dacă face, mai dă de câte-o dandana cu mine, pe mine nu mă interesează să protejez ascunzători date de... teama de cel ce nu există a unora. Dacă vă e frică de cel ce nu există, atunci plecaţi, NU văd ce se mai poate face în acest context. Şi revin la ideea de echipă care trebuie să fie verificată încă de pe acum, pentru că dacă Ion Popescu se dă grozav şi vrea pe listă, şi vrea bani, şi vrea de toate, dar singurul lucru pe care îl face e bârfa neasumată, e clar că acel Ion Popescu trebuie să fie înlăturat încă de pe acum, pentru că e clar că nu are ce să caute. ÎNAINTE SĂ CERI, ESTE IMPORTANT SĂ OFERI. Nu este deloc pentru prima dată când spun asta.


Faţă de toate cele mai sus descrise, în care văd că se revine practic la aceleaşi greşeli care au condus la anumite situaţii nu tocmai bune pentru dl. Grigore de-a lungul timpului, chiar dacă prima manevră normală era: FIE SE DELIMITA COMPLET DE OAMENI DIN JURUL LUI CEL CE NU EXISTĂ, FIE ÎI PRIVEA CU GRADUL DE SUSPICIUNE DE RIGOARE ÎN IDEI ŞI ÎN SFATURI, NEMAILUÂNDU-SE SUB NICIO FORMĂ DUPĂ EI ŞI NEMAIASCULTÂND SUB NICIO FORMĂ SFATURILE LOR, evident că am o senzaţie DE SILĂ TOTALĂ, precum şi un puternic SENTIMENT DE INUTILITATE. Eu am înţeles să lupt cu cel ce nu există, nu şi cu ideile proaste ale altora, nimeni nu-i copil de grădiniţă să nu realizeze ce rezultă din una, că iese alta, se menţine aceeaşi linie care în trecut s-a dovedit a fi perdantă. Nu vreau să dau nume pentru că nu vreau să jignesc, în definitiv nu eu gestionez situaţia, degeaba spun că ar trebui să fiu şi eu măcar puţin ascultată, pentru că nu sunt ascultată. Dar e logic şi e normal să nu-mi convină ca după patru ani de muncă să fiu privită tot eu ca o zdreanţă nebună în raport cu cel ce nu există, ahtiată după el, care de aia fac demersurile pe care le fac, pentru că sunt înnebunită de pasiune şi de ideea că m-a părăsit. Aşa ceva NU se poate. N-aveţi decât să credeţi ce vreţi, dar eu ce treabă mai am cu persoane care cred despre mine asta? În plus, crezându-se şi asta, crezându-se şi aiurelile de bârfă ale unora gen Ion Popescu care vin cu pretenţii, dar care în fapt nu fac şi nu-şi asumă nimic, e clar. Unde e dosarul Curţii de Conturi? Am făcut petiţie publică. Două persoane semnatare în afară de mine, să-mi fie şi mie cu iertare, dar sunt cam puţine, dar dacă te duci în jurul dlui Grigore, găseşti cel puţin 30 de persoane pretins "nervoase" pe furtişagurile lui cel ce nu există din rapoartele Curţii de Conturi. A sta şi a vorbi aiurea şi neoficial pe marginea a ceva cunoscut, dar a nu face nimic pentru ca situaţia să revină la normalitate este cum nu se poate mai simplu. Pe mine nu mă interesează că sunt eu în acest demers, pentru că altfel oricum nu se mai bagă nici dracu, ci că demersul în sine consideram că este important pentru comunitate. Câţi au blablagit că vai, că ce-a furat cel ce nu există în baza rapoartelor Curţii de Conturi? Nu dau nume în concret, dar cunosc cel puţin vreo 30 de persoane. Iar când e să se muşamalizeze un dosar atât de important, să nu-şi asume nici dracu nimic altceva decât demersul de a semna o banală întrebare: unde e dosarul Curţii de Conturi, mi se pare incredibilă situaţia.


Personal, aştept să se întoarcă dl. Gheorghe Grigore din concediu pentru a avea o discuţie serioasă cu el pe tema asta şi chiar vreau să fie o provocare publică, pentru că e clar că în acest context mai sus descris nu este locul meu şi pentru că e clar, cum nu se poate mai clar că singură de dobitoacă chiar m-am săturat să lupt cu cel ce nu există. Să facă fiecare ce-o vrea dacă nu se înţelege că există mari pericole pentru alegerile viitoare, dacă nu se înţelege că pe ultima sută de metri nu faci nici măcar campanie, cu atât mai puţin să alegi oamenii, care dacă sunt fie de genul Ion Popescu, cu fumuri de genul, fără să facă nimic decât să producă bârfă sau... aşa-zis importanţi, de aia şi prieteni cu cel ce nu există, acceptându-li-se totul şi având pretenţii mari din toate părţile, e clar că se va pierde din nou şi este cum nu se poate mai clar că eu NU am ce să caut în cacialmaua asta. Pentru ce? Pentru a fi din nou jignită, NU de dl. Grigore personal, ci de alţii că... eu am patimă nemaipomenită faţă de cel ce nu există şi de aia scriu şi merg pe la instanţe? Mai trebuie să mai dau încă explicaţii după patru ani că nu-i aşa? Nu crede şi dl. Grigore totuşi că m-am săturat şi eu să mai dau astfel de explicaţii? Ştiu că astea nu erau ideile sale, ştiu că nu pe el îl preocupă să stea, ştiu că el este un om intergru, cinstit, dar din păcate, iar s-a făcut o conjunctură de lichele, iertaţi-mi expresia, în jurul lui, care nu va conduce la nimic altceva decât la ce-au condus şi conjuncturile de lichele anterioare. Nu ne putem mulţumi cu gândul că Cristian Ionescu et comp au fost trădătorii, au plecat oricum şi cu asta basta! Pentru că aceleaşi condiţii vor crea aceleaşi premise de trădare, dacă nu se acceptă că trebuie înlăturate DIN TEMELII CAUZELE CARE AU CONDUS LA ASTA. Iar principala cauză identificată de mine a fost în clar: LIPSA DE VERIFICARE A OAMENILOR CU CEVA VREME ÎNAINTE, IMPORTANŢA CARE LE-A FOST ACORDATĂ UNOR OAMENI DE NIMIC. Mă lasă pe mine rece că unu e patron de magazin, că altul e fost primar sau viceprimar, că altul e nu ştiu ce. Chiar mă lasă rece, pe bune. Au furat destul, şi-au văzut jongleriile şi interesele destul, nu înseamnă că sunt mai valoroşi uman decât mine. Iar eu sunt... "cerşetoarea jegoasă"! Inclusiv sentimentul ăsta de "mai important" nu după criteriul valoric al inteligenţei şi al disponibilităţii de luptă cu cel ce nu există, ci după criteriul averii (adeseori făcute murdar) nu poate decât să mă intrige  şi e normal să mă intrige! Încă o dată spun că nu vreau să dau nume, nu vreau să jignesc pe nimeni personal, dar probabil că şi dl. Grigore s-a săturat de multe hahalere de genul acesta cu aere de patroneală, de "important" că are bani şi aşa mai departe.


Da, este adevărat că mă desprind cu greu pentru că îl apreciez pe dl. Gheorghe Grigore enorm de mult, pentru că eu cred în continuare că el este singura şansă a Snagovului. Dar el personal, nu hahalerele alea care stau să mă bârfească pe mine, după care în faţa mea stau să-i bârfească pe alţii. NU sunt omul bârfelor, nici dl. Grigore nu este, NU sunt omul mişmaşurilor pe la spate, nu pe faţă ca să nu-mi asum, cunoaşte treaba asta un Snagov întreg că eu tot ce-am avut în cap am şi scris public. Deci ca atare eu NU o să subscriu niciodată la tâmpenii din astea. Dar dacă nu se va înţelege că astfel de persoane ori NU mai au ce căuta pentru că cu mine împreună într-o echipă NU vor fi niciodată, ori sunt minimalizate şi ideile lor se trec în subsidiar în niciun caz ascultate, e clar că până la urmă va trebui să mă desprind şi de dl. Grigore pentru PROTECŢIA MEA PERSONALĂ de atacurile lui cel ce nu există venite prin ricoşeu prin intermediul acestor persoane. V-am dat exemplul "opiniei" unei persoane prietene inclusiv cu cel ce nu există că eu de aia scriu pentru că... sunt încă înnebunită de ideea că m-a părăsit cel ce nu există şi că dacă ar veni la mine acum cel ce nu există, m-aş duce în limbă după el. O astfel de "opinie" m-a jignit, caracterul ei de bârfă şi de îmbârligătură este evident, eu nu ştiu ce crede dl. Grigore despre mine, eu NU cred sincer că şi el crede asta, din simplu motiv că în patru ani mi-a văzut mult mai bine reacţiile decât persoana care a lansat-o. Dar dacă se mai fac astfel de afirmaţii de către persoane din jurul lui, eu nu pot decât să mă simt prost şi să-mi văd de treabă.


Ţin să reiterez ideea că am loc de muncă, nu stau să fac anumite demersuri în limbă, pentru că mi-ar trebui loc de muncă şi dacă vine altcineva primar, gata, fleoşc mă angajez în Primărie, aşa ceva NU mă interesează, cum ţin să reiterez şi ideea că am potenţial de a face rost de bani şi mai mulţi (acum sunt la limita supravieţuirii) din imobiliare din afara Snagovului. Plus din muncă. Nu sunt încă suficient de bătrână să nu mă gândesc la o carieră strălucită în domeniul juridic, de ce nu al magistraturii? Deci am potenţial şi într-un sens şi în altul, suficient cât să NU mă milogesc aşteptând scaieţi pe pereţi care nu mai vin niciodată. NU asta mă interesează!


OK, acum am încă destul de mult de scris (am note de şedinţă de făcut) în vreo cinci dosare, plus concluzii scrise într-un dosar de Bucureşti (partaj după divorţ), unde am fost mandatară a uneia din părţi şi-a rămas în pronunţare, când mă mai eliberez puţin, o să încep cu niscaiva demersuri de a da IPJ-ul în judecată, de a vă arăta şi seria dosarelor de la Parchet, de a vă arăta şi gogoriţa minciunilor lui cel ce nu există cu Asociaţia Sportivă. Dar nu prea mai am chef, ca să nu mai zic că timp sub nicio formă n-am. Adică eu mă zbat muncind ca toate alea (că nu cred că e deloc uşor să faci ce fac eu, cu cel ce nu există ba pe la Poliţie, ba pe la Parchet, ba pe la instanţă, ba adunând matrapazlâcurile sale), iar altul stă cu fundul în sus să lanseze aberaţia că eu de aia fac aşa: din patimă pentru cel ce nu există! Nu se poate! Dezamăgirea mea chiar este una mare!


Nu în ultimul rând, ar fi deosebit de util să terminăm şi cu penalii (că tot e la modă ideea că penalii nu mai au ce să caute în funcţii publice şi jocuri politice), oricum, dacă vrem să mergem cu partea de PNL, USR sau chiar şi independenţi, este clar că FĂRĂ PENALI  va fi o condiţie esenţială şi consider şi eu că e absolut necesar asta, dacă vrem să mergem cu PSD, ALDE, ştim bine ce-am păţit în trecut cu PSD şi ALDE, consider că ar fi CEA MAI MARE GREŞEALĂ, deci fără doar şi poate, pe linia asta e clar că nu se poate, deci ca atare ce sens mai are altul decât să ne enervăm şi să ne batem practic joc unii de alţii?


Momentan am încheiat, poate că a fost vară, a fost activitate mai redusă şi de aia, eu sper să nu fie pasivitate totală sine die, eu aşa sper. Timpul e clar că nu mai are răbdare, dacă vrem să facem o treabă serioasă, chiar suntem în întârziere, dar încă se mai poate, dacă vrem să nu facem nimic, din nimic, nimic răsare şi atunci e cert că n-are sens să mai pierd timpul şi eu cu nimic, ca şi cum altceva n-aş avea ce face!


Mirela Predan

 

Vizualizări: 51 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri