EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Mai » 12 » O situaţie disperată generală, în care Snagovul are locului lui în top-ul negativ...
2:26 PM
O situaţie disperată generală, în care Snagovul are locului lui în top-ul negativ...


Din păcate, încă mă mai intrigă ideea că, în loc să fim o echipă unită, de opoziţie, noi, disparat, fie nu ne pasă, fie mai stăm să mai facem circ, ca să dăm apă la moară lui cel ce nu există cu tot felul de mizerii. Cel ce nu există, în diabolismul său, nu doarme niciodată, iar noi încă nu ne-am adaptat să facem faţă mizeriilor sale, care NU sunt deloc noi şi care nu sunt deloc de bun augur pentru nimeni, dar câtă vreme cel ce nu există o să deţină puterea, cu care putere o să corupă zdravăn şi în permanenţă, iar noi nu vom fi în stare să înlăturăm elementele de corupere şi să ne unim, aşteptând parcă de undeva să vină un miracol, cu certitudine nu vom putea face nimic.

 

Libertatea de expresie, din păcate sau din fericire, nu este numai pentru jurnalişti, ci pentru orice om care, eliberat de imbecilizarea doctrinei comunistei de tăcere şi de supunere în faţa unui reprezentant mai idiot ca el, trebuie să se exprime, să-şi arate indignarea fără bariere şi să facă ceva pentru a ieşi din marasmul acesta, alături de autorităţile abilitate în planul justiţiei.


Fenomenul acesta al "baronilor" locali, adică a oamenilor concentraţi cu o mare putere şi care să conducă dictatorial anumite localităţi este un fenomen care a apărut ca o consecinţă a perioadei de tranziţie, în limitele nepregătirii psihologice şi sociologice a românilor pentru democraţie, ci îndoctrinaţi profund de comunism. Din păcate, în anul 2018, UN ASTFEL DE FENOMEN NU AR MAI FI TREBUIT SĂ EXISTE, însă se perpetuează, este încurajat de partide, se vede bine că este, limitarea democraţiei de către un personaj precum cel ce nu există întrece absolut orice închipuiri. Fenomenul "baronilor" ar fi trebuit să se îndrepte spre disoluţie, iar asta nu este neapărat o remarcă la adresa PSD-ului, ci a tuturor partidelor, care, lipsite de doctrină şi avide de putere şi de acapararea puterii, nu au făcut nimic altceva decât să menţină oameni josnici, analfabeţi, dar aroganţi şi cu maximă putere, la infinit, într-un spectacol de circ al societăţii care nu se mai termină.

 

Eu am avut nişte probleme, după două treceri în eternitate, numai confortabil nu m-am simţit, am mai avut şi alte obligaţii de serviciu. Cu toate acestea, vocea mea nu a dispărut chiar multă vreme, pentru că zilnic am scris măcar aşa, puţin, ca să nu se uite că exist. În rest, nimeni, în rest toţi ceilalţi parcă stau împiteriţi în uluire, deşi nimănui nu-i convine de cel ce nu există, deşi toţi vor să ştie cât a furat, însă nimeni nu se bagă cu nimic. Exact ca o vreme pe care o credeam demult apusă a comunismului, în care cetăţeanul trebuia să se supună cuminte, în faţa conducătorului iubit, chiar dacă nu era deloc mulţumit. Din păcate, nu ne-am eliberat deloc de metehnele comunismului, ceea ce este deosebit de grav şi de nedorit. Civilizaţia, democraţia vor trebui să mai aştepte generaţii, într-o societate ghidată, într-adevăr, de serviciile secrete, aşa cum se confirmă şi de mentalitatea dogmatică, imbecilizantă de comunism.


Nu contează că nu ştii ce să mai faci ca lucrurile să se îndrepte, pentru că este absolut normal ca ele să nu se îndrepte, atâta timp cât nimeni nu zice nimic, împiterit în mentalitatea comunistă, deşi tânăr, împietrit în ideea că "e bine ca eu să nu fac nimic". Aşa cum spuneam, nu am reuşit să ne unim, nici să ajungem la o comunicare şi la o comuniune adecvată de opoziţie, pentru că uneori laşitatea, alteori interesele sunt cele care predomină şi sunt cele care ne conving, adesea să renunţăm la o luptă absurdă pentru nişte drepturi proclamate absolut pretutindeni, de la sine înţelese ca atribute ale democraţiei, în definitiv.


Personal, aşa cum bine se poate observa, am reluat lupta cu cel ce nu există, la fel de singură, la fel de tristă pentru faptul că nu am reuşit să am niciun aliat, iar asta nu din vina mea, ci din cauza renunţării tuturor celorlalţi la bătălia cu cel ce nu există, constatând cu tristeţe că principalul duşman care subzistă este indiferenţa faţă de problemele comunei şi faţă de jaful incomensurabil al cheltuirii banilor publici iar bătălia mea principală nu este atât cu cel ce nu există, ci cu mentalitatea celorlalţi că el trebuie să fie lăsat în pace să fure şi să batjocorească, de parcă ar fi ceva normal, nu anormal să facă asta şi de parcă ar fi nemaipomenit de bine să ne vedem cu toţii de treabă şi să nu mai mârâim.


Nu-mi place deloc încotro se îndreaptă Snagovul, dar nu-mi place deloc nici încotro se îndreaptă România per ansamblu. Încă mai sunt şocată de ceea ce am aflat în urmă cu câteva luni: cel ce nu există protejat de factorul politic să nu cumva să răspundă penal pentru mizerii şi matrapazlâcuri. A sunat aşa, ca un avertisment pe care nu l-am băgat atunci în seamă, că eu degeaba mă lupt. Iar la scurt timp după aceea a venit confirmarea că aşa şi este, eu degeaba mă lupt, prin manipulări şi jonglerii de păcăleală a lui cel ce nu există s-a spart, e drept că pentru puţină vreme echilibrul, nu cu consecinţe chiar serioase şi ireversibile, din fericire, dar chiar mi-au dat de lucru şi mai mult. De parcă nu era suficient ceea ce aveam deja de lucru şi parcă n-ar fi fost de ajuns să exprim clar şi concis că nu renunţ. Şi uite că nu o să renunţ...

 

Mirela Predan

Vizualizări: 43 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Mai 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri