EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Mai » 31 » Se fac doi ani de al doilea mandat cel ce nu există - Opoziţie încă nu există nici după doi ani la Snagov!!!
6:00 AM
Se fac doi ani de al doilea mandat cel ce nu există - Opoziţie încă nu există nici după doi ani la Snagov!!!


Pe data de 5 iunie se împlinesc fix doi ani de când ne-am trezit cu acest dezastru al tuturor snagovenilor, prin care cel ce nu există a câştigat un nou mandat. De atunci, în mod constant, el a reuşit să dezbine şi să stăpânească, acaparând în mod dictatorial o putere pe care în mod legitim NU a câştigat-o, cetăţenii dând majoritate pentru alţi doi candidaţi de opoziţie la cel ce nu există.


Vocea opoziţiei la Snagov a început să fie tot mai dezbinată şi mai stabilă, mai întâi prin păcălirea cu viceprimarul, mai apoi cu manevrele de culise pentru excludere şi pentru asigurarea ilegală a unei majorităţi nelegitime cu care abia acum încep să am de furcă prin instanţă.


Din nefericire, nu am reuşit să coagulăm o opoziţie unită, nedezbinată şi a cărei voce să se audă şi să se reprezinte ceva, în parte şi din cauză de laşitate a oamenilor, în parte şi din cauză de disponibilitate la coruptibilitate a oamenilor, în parte şi din cauză de orgolii ale oamenilor.


Ce este opoziţia? Opoziţia este o caracteristică fundamentală a înseşi ideii de democraţie. Deficitul de opoziţie, aşa cum se manifestă el la Snagov, este o caracteristică a tolerării unui regim totalitar. PCR-ul nu avea opoziţie, cunoaştem bine asta. Deşi voinţa electoratului a fost alta, la Snagov nu a fost opoziţie. Din nou cunoaştem bine asta. Din păcate, am ajuns să fiu adesea, singurul element de opoziţie în societatea snagoveană şi, dacă cel ce nu există nu a reuşit să-mi facă nimic, nu că n-ar fi vrut, ci pentru că nu a putut şi se vede clar că a încercat foarte puternic şi în repetate rânduri, ţinându-i piept de fiecare dată cu legea, cu atât mai puţin înţeleg atitudinea aceasta de laşitate generală în care nu există opoziţie la Snagov şi în care aceasta nu se manifestă. Dacă întrebi 10 oameni pe stradă în mod aleatoriu, niciunul nu este mulţumit de primar, dar niciunul nu-şi manifestă aceste nemulţumiri şi niciunul nu se gândeşte la o alternativă, care, aşa cum spuneam, aproape că nu există, din moment ce nu se manifestă, ca pol opus puterii, în vederea preluării acesteia, cu soluţii şi propuneri alternative la actualul dezastru al puterii.


Personal, eu mi-am îndeplinit cu brio, cred, rolul de presă de opoziţie, dar nu de opoziţie politică, nici nu era treaba mea să fac asta, în sensul de a veni cu acele soluţii şi propuneri alternative. Eu am încercat să încropesc nişte idei generale, găsind soluţii de care prea puţin s-a ţinut cont şi atunci am renunţat să le mai propun, evident că spre bucuria lui cel ce nu există.

 

Mai ales în contextul în care majoritatea cetăţenilor acestei comune s-au opus încă de acum doi ani la regimul lui cel ce nu există, opoziţia trebuia să prindă contur, iar derapajele puterii nelegitime ale lui cel ce nu există SANCŢIONATE mult mai drastic. Opoziţia ar fi trebuit să-şi asume rolul de a doua forţă politică, ceea ce nu s-a întâmplat. Prezenţa pe listele de partide de opoziţie la cel ce nu există la Snagov a unor oameni slabi şi coruptibili, cu interese pecuniare care puteau fi satisfăcute simplu de cel ce nu există, dispuşi la coruptibilitate a făcut ca ideea de opoziţie să fie imposibilă. Rolul opoziţiei este şi acela de contrapondere la puterea decizională ce tinde să devină discreţionară, aşa cum bine se vede, se întâmplă la Snagov, contraponderea aceasta nu a fost asigurată la Snagov de nimeni. Rolul de organism democratic de control şi sancţionare a derapajelor şi abuzurilor puterii la Snagov lipseşte cu desăvârşire, cu excepţia rolului pe care îl am eu, de una singură, se vede bine, pentru că foarte rar se mai aud voci care să vină din partea opoziţiei politice, de cele mai multe ori estompate repede printr-un nou act de ameninţare sau de corupţie a lui cel ce nu există. Oameni puternici, care să nu cedeze la astfel de acte şi care să creeze o opoziţie unită aproape că nu există. Un alt rol al opoziţiei este şi acela de voce a societăţii civile, societate civilă care la noi, la Snagov, nu există şi nu există pentru că nu s-a constituit, se vede bine. Un alt rol important pe care opoziţia îl are este acela de a face astfel încât să fie reprezentate interesele întregii societăţi, ceea ce iarăşi la Snagov nu se întâmplă, se vede bine. Gruparea abaterilor, inconsecvenţelor, nerealizărilor, ilegalităţilor puterii la Snagov iarăşi nu o face nimeni în afară de mine. O alternativă la actuala putere de la Snagov, închegată, cu o echipă solidă şi valabilă, în acest moment nu există. Rolul de opoziţie nu mi-l pot asuma de una singură, mai ales în raport de putere şi mai ales cu pârghiile politice pe care le presupune o opoziţie politică.

Din păcate, în concret, în plan de opoziţie au rămas două persoane, ambele cu valorile lor şi cu echipele lor fărâmiţate prin trădări repetate şi impertinente: Mihai Anghel şi Gheorghe Grigore, al căror glas se mai face auzit din când în când, însă mult prea rar pentru ceea ce ar trebui să fie ideea de opoziţie politică. Eu îmi asum rolul de opoziţie, numai că eu îmi asum foarte bine rolul de presă de opoziţie, nu de opoziţie politică. Măcar trebuia să fi învăţat ceva din greşelile trecutului şi măcar trebuia să încercăm să coagulăm alte echipe care să înveţe, încă de pe acum, prin opoziţie să fie mai târziu factor de putere, ca să nu ne mai trezim cu surprize gen Cristian Ionescu sau Nicuşor Dumitru.


Aşa cum arătam, au trecut doi ani de când cel ce nu există a preluat din nou puterea, în timp ce opoziţia la acesta a fost fărâmiţată, nu a fost capabilă să se unească, renunţând la orgolii personale sau la amăgiri ale jocurilor de culise care cochetau cu puterea lui cel ce nu există, neînţelegând că oricum nu aşa vor putea obţine ceva benefic nici pentru ei, nici pentru un întreg Snagov implicit. Cel ce nu există nu a plătit pentru toate ilegalităţile comise, inclusiv asta se vede bine. Speranţa moare ultima, eu încă mai sper că va plăti, pentru că uneori se satură şi idioţii ăia din umbră care mai protejează astfel de elemente şi văzând cât e de prost şi de creator de probleme, mai scapă şi din mână. Dar tot din păcate nu pot decât să constat că la momentul actual, în afară de mine, cel ce nu există NU are absolut, dar absolut nicio altă problemă. Sau, mă rog, are probleme foarte, foarte mici create foarte fragil de alte persoane care ar trebui să se constituie într-o opoziţie. Nimeni nu-i pune probleme lui cel ce nu există şi este normal ca în acest context să reziste.


Peste un an pe vremea asta se va intra deja în precampanie, în fibrilaţiile specifice, în circul comis specific şi aşa mai departe. Din păcate, însă, noi nu suntem în stare decât de comedie, acum nu suntem în stare de nimic. Vreau şi eu numele a trei persoane, măcar atât, care să prezinte în momentul de faţă aptitudinile unei echipe alternative pentru viitoarele alegeri la cel ce nu există. NU mergem iar pe elementul de surpriză şi pe elementul de constituire a unei echipe pe ultima sută de metri, pentru că s-a văzut ce a însemnat asta la alegerile trecute: UN DEZASTRU CATASTROFAL AL TRĂDĂRILOR ŞI AL OAMENILOR DE NIMIC, GEN CRISTIAN IONESCU, PE DE-O PARTE ŞI DORU MATEI PE CEALALTĂ PARTE. Deci nu mergem pe astfel de variante de ultim moment. Ne-am săturat şi de pieţari, şi de bişniţari, şi de patroni, şi de toate, acesta nu este un criteriu de selecţie, ca să ne înţelegem în concret. Intelectualitatea de la Snagov şi probabil că nu puţină rămâne departe, departe şi complet în afara jocului politic, nereuşind să fie cooptată de nimeni şi nereuşind să aducă un aport de idei.


Dacă am face puţin efort şi dacă nu m-aţi mai lăsa în continuare singură, astfel încât atunci când am şi eu o problemă să se simtă, atunci când eu dispar o săptămână, nimeni altcineva să nu poată... eventual să facă un sfert din ce fac eu, am avea şanse ca peste doi ani măcar, la Snagov, lucrurile să se schimbe. Nu este deloc un element de mândrie pentru mine că dacă stau şi eu o lună să-mi plâng morţii şi să am şi eu probleme personale, ca orice om, treaba asta să se resimtă, nimeni altcineva neputând îmbina şi face opoziţie în mod eficient, astfel încât nu să mă egaleze pur şi simplu, ci pentru a mai umple lipsurile astea de derapaje ale puterii cât de cât. Aşa cum bine se poate observa, "moartă, copată", cum e, cum nu e, bolnavă sau cu dureri în suflet legate de morţi ale unor persoane dragi mie, trebuie să fac... opoziţie la Snagov, pentru că n-are cine altcineva, fir-ar să fie. E un rol destul de ingrat, să ştiţi că nu-mi convine, dar nici n-am, din păcate, încotro...


Mirela Predan

Vizualizări: 27 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Mai 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri