EUROPA LIBERA DE SNAGOV
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2018 » Aprilie » 17 » Un cetăţean implicat pune întrebări incomode în şedinţa de consiliu: dl. Marin Marian
11:15 PM
Un cetăţean implicat pune întrebări incomode în şedinţa de consiliu: dl. Marin Marian


În şedinţa de consiliu din data de 21 martie 2018, a luat cuvântul şi a expus o serie de probleme pertinente dl. Marin Marian, în calitate de cetăţean. Cu scuzele de rigoare pentru întârzierea expunerii, doresc să fac o amplă expunere referitoare la problemele ridicate de dl. Marin, tocmai pentru că, de regulă, cetăţenii acestei comune, nu sunt deloc ascultaţi sau sunt ascultaţi, dar nu de persoanele decidente ale comunei.


Lipsa de respect, cu zumzet de gălăgie, se constată încă de la bun început. Din păcate, dl. Cristian Luca, în calitate de preşedinte de şedinţă, nu este în stare să facă linişte, poate că nici nu este preocupat să o facă, iar dacă încerc didactic să fac eu linişte, ca la clasa a II-a, tot mie mi se reproşează de ce mă bag. Pentru că mă deranjează zumzetul de gălăgie, de aia. Preşedintele de şedinţă ori e în stare să facă linişte la şedinţa de consiliu, ori poate renunţa să mai fie preşedinte de şedinţă, să vină cineva care este în stare să facă şi linişte în sală, dincolo de lipsa evidentă de educaţie a consilierilor locali care... fac gălăgie. Acum să-mi fie şi mie cu iertare, avem cu toţii o vârstă, nu mai avem 10 ani să ne plictisim şi să ne... jucăm în ore cu avioanele din hârtie. Mi se pare incredibil aşa ceva. Deci asta este reacţia consilierilor locali aleşi de cetăţeni, la problemele expuse de cetăţeni: gălăgia de clasa a II-a, a unor copii care se plictisesc în oră. O totală lipsă de respect, în mod evident, aşa cum se poate constata!

https://vocaroo.com/i/s0E2azGthr15


Dl. Marin Marian întreabă pentru ce este necesar Primăriei un pistol radar? Foarte bună observaţie şi interesantă întrebare. I se răspunde că ar fi... necesar pentru... Poliţie din partea dlui Stelian Puzderică. Haideţi să facem o precizare clară: POLIŢIA STAŢIUNII SNAGOV SE AFLĂ ÎN ADMINISTRAREA MINISTERULUI DE INTERNE. CA ATARE, NU POATE FACE PRIMĂRIA O ACHIZIŢIE PUBLICĂ ÎN CONTEXTUL DAT. Dl. Marin Marian rămâne şi mai nelămurit în legătură cu această achiziţie. I se răspunde că... legea ar obliga! Poftim??? Ce lege poate obliga o Primărie să achiziţioneze un... radar? Doamne fereşte de aşa ceva! În timp ce Poliţia Locală NU mai are atribuţii privind traficul rutier. Deci...


Dl. Stelian Puzderică susţine că pistolul radar s-ar fi scos din buget. Dl. Mihai Anghel îi precizează că este pe lista de investiţii. Dl.  Anghel aduce precizări că a mai fost achiziţionat un astfel de pistol radar pentru Poliţia Autostrăzii şi acum probabil că se doreşte unul pentru Poliţia Naţională. Evident că în nicio bază legală, aşa cum arătam. Este doar o sursă de delapidare cu cine ştie ce firmă clientelară, la un preţ supraevaluat. Cunoaştem sistemul lui cel ce nu există, totul e clar.


O altă problemă expusă de dl. Marin Marian este cea referitoare la pasarela din Tâncăbeşti inclusă în buget. "Despre ce este vorba în legătură cu această pasarelă, alta decât cea unde s-a întâmplat necazul? Ştie cineva? Se alocă 50.000 de lei. Şi vreau să ştiu care pasarelă şi pentru ce", a întrebat dl. Marin Marian. Bineînţeles că nu s-a primit nici la această chestiune vreun răspuns concret.

O altă chestiune abordată de dl. Marin Marian a fost alocarea a 300.000 de lei pentru parcul din Ciofliceni. Întreba unde e. I se explică ceva evaziv.

O altă problematică ridicată de dl. Marin Marian a fost şi cea legată de alocarea a 605.000 lei pentru Cultură-Religie-Sport. Îi explică dl. Mihai Anghel faptul că 15.000 de lei se duc către culte, adică spre biserici şi... diferenţa se duce la Asociaţia Sportivă "Voinţa Snagov". Explicaţia este deosebit de pertinentă şi de plauzibilă, numai că... nu este deloc nici normală, nici neinfracţională, ca să ne înţelegem clar. Cel ce nu există, ca de obicei, e acelaşi întru delapidare, bineînţeles. Tot dl. Marin Marian mai întreabă, de altfel, pertinent şi care a fost forma asocierii juridice cu Metalul Reşiţa. Evident, niciun răspuns. Faptul că acum nu mai există Voinţa Snagov, ci Sportul Snagov, că există alte forme nu ştiu de care ale transformării nu scutesc de răspunderea penală pe cel ce nu există pentru faptele deja comise, care seamănă al naibilor de bine a spălare de bani. Mie nici acum nu mi-a fost dat răspunsul. Am termen pe 25 aprilie la Tribunalul Ilfov. Probabil că atunci voi rezolva şi această problematică. În plângerea penală formulată mi s-a răspuns că... s-ar fi închiriat doar terenul stadionului către CS Reşiţa. Serios? Şi atunci de grupele de copii cum s-a mai ocupat? Situaţia este extrem de complexă şi de alambicată, cel ce nu există ascunzându-şi nelegiuirile de fapt. O să-i dau eu de cap firului infracţional, să nu-şi facă cel ce nu există iluzii cumva. Aşa cum susţine şi dl. Marin Marian, bineînţeles că este penală chestiunea, aşa cum a existat şi precedentul de la Timişoara.


https://vocaroo.com/i/s12SMrEObMhD


Dl. Marin Marian mai întreabă şi de expertiza tehnică pentru Baza Sportivă şi Casa de Cultură. Cel ce nu există NIMIC NU A FOST ÎN STARE SĂ ADMINISTREZE FĂRĂ SĂ FURE. Stadionul se doreşte a fi desfiinţat, cu terenul liceului vedeţi şi dvs. ce s-a întâmplat, acum e inclusă şi Casa de Cultură pe lista dezastrelor reprezentate de cel ce nu există în scop de jaf. E clar.


Dl. Marin Marian mai întreabă dacă există un contract de asociere, de închiriere, ceva, cu Casa de Cultură. Îi răspunde dl. Mihai Anghel care îi explică faptul că atunci când a fost refăcută sala mare a trebuit să se semneze un protocol de predare-primire către constructor. Constructorul a terminat ceea ce se vede şi nu a mai predat înapoi. Există o dispoziţie a Curţii de Conturi din ianuarie 2016 în care primarul era  obligat să preia din nou în administrare, în proprietate acest imobil, lucru care nu s-a întâmplat nici până azi. "Şi atunci noi de ce putem lua o decizie asupra Casei de Cultură?", se întreabă Marin Marian. Bună întrebare. Cătălin Marin încearcă să explice că... a rămas în proprietatea Primăriei clădirea, însă... e clar că din punct de vedere juridic nu se poate dispune de ea.


O altă problemă ridicată de dl. Marin Marian este cea a dispensarului. Dl. Puzderică îi răspunde că Ionuţ Lupescu, alături de avocat au făcut o promisiune de participare la licitaţie, cumpără dispensarul şi-l donează dispensarul. Acest lucru se întâmpla în urmă cu o lună, nu mai ştiu care este la momentul actual situaţia exact, însă promit că mă voi interesa. "Pierdem un teren de 600.000 de euro la nivel de 2007, luăm la schimb o clădire de 75.000 de euro, chiar dacă nu face, ba mai mult, mai dăm încă 100.000 de euro ca să o cumpărăm la licitaţie. Noi cu ce ne alegem?", explică, absolut pertinent, dl. Marin Marian.


Mirela Predan

Va urma

 

Vizualizări: 94 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Aprilie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri